hirdetés

Erdélyben a kosarasok

Korb Zoltán

2013.08.24

 • sentinel

  Kovács Mária, tanítónő, a történelemromboló. Sajnálom a diákjait. 🙁

 • zenetanár

  Íme a bizonyítványa, kedves Mária!
  Ostobaság=jeles
  Helyesírás=jó
  Fogalmazás=közepes
  Földrajz=elégséges
  Emberség=elégtelen

  Házi feladat: pótolni a hiányosságokat!

 • Nyertes Csaba

  Kedves Mária,

  mélységesen elszomorít, hogy közösségi megnyilvànulàsàval ekképpen rontja a tanárok, tanítók jó hírnevét.

  Nyertes Csaba, gépészmérnök, tanárszülők gyermeke

 • Egy másik tanítónő

  KedvesTanítónő!
  Ezek szerint én múlt hónapban Wienben jártam, tavaly pedig Veneziában. A kosarasok pedig most Targu Secuiesc (ki se tudom mondani) városában edzenek. Árulja már el nekem: fejből tudta Kézdivásárhely román nevét, vagy önnek is utána kellett néznie, mielőtt leírta????
  Az iskolai kórusunk nemrégiben erdélyi gyerekeket látott vendégül. Érdekes módon a kórusból mindegyik gyerek tudta, miről van szó. Pedig nem én tanítottam meg nekik. És elárulom, a vendég gyerekek is így mondták: Erdély és Kézdivásárhely.
  Sőt nemrég én is vittem ki gyerekeket Erdélybe egy csereprogram keretében. Most kiderül, hogy visszaadhatom a diplomámat, mert a tanító szakmához nélkülözhetetlen, alapvető földrajzi ismereteim sincsenek meg…..
  Engedtessék már meg, hogy Erdélyt Erdélynek nevezzük (pedig nem vagyok trianonos!), és ne tekintsük már dilettánsnak azt, aki annak nevezi. Köszönöm.

 • Kutas László Krisztián

  “Erdély (románul Transilvania vagy Ardeal, németül Siebenbürgen, latinul Transsilvania vagy Transsylvania, erdélyi szász nyelven Siweberjen, törökül Erdelistan) földrajzi-történeti-politikai alakulat Közép-Európában, a Kárpát-medence keleti részén, a mai Románia területén. Ma már csak történelmi hagyományai és sajátos kultúrája miatt tekinthető önállónak.” – Wikipédia

  Most akkor kérjem vissza a pénzem az utazási irodától, aki erdélyi utat hirdetett? Átvertek? Nincs is? Vagy mi?

  Bakker…

 • Korrekció

  Kedves szerző! “Erdély” nevű európai ország, térség vagy közigazgatási egység nem létezik. A szóban forgó országot, ahol Târgu Secuiesc (Kézdivásárhely) található Romániának hívják, amely egyébként az Európai Únió teljes jogú tagja Magyarországgal együtt. Azt javaslom, ha az újságíró szakmához nélkülözhetetlen, alapvető földrajzi ismeretei sincsenek meg, ne írjon olyan témáról, amiből ez kiderülhet.

  Üdvözlettel:
  Kovács Mária, tanítónő