hirdetés

“Ez nem Amerika”

 • carry

  Az, hogy Pécsett nem működik az állatvédelem ,igen téves információ. Csak meg kell találni a megfelelő embereket, szervezeteket. A történet nem egyedi és a tűzoltók valóban nem mennek ki fán rekedt cicákért, ezért vannak az állatvédők és az állatmentők. A nyáron egy hasonló esetnél Uránvárosban tanúbizonyságot tett jó néhány ember arról, hogy igenis van összefogás, ha bajba jutott állatról van szó! “Ennyit az állatvédőkről”-kedves azta !!!

 • Botos Jeti

  Én is arra jártam és lehoztam a fáról a vernyákoló, gipszes nénikét. Nagyon ki volt már száradva, ezért beáztattam egy hordó kerozinba egy Bambi-tetem társaságában. Mennyei lesz vacsorára. Akinek kell, a rendőrségen átveheti.

 • Mónika

  sziasztok ! arra jöttem kisfiammal és édesanyámmal én egy 19 éves lány vagyok Én felmásztam a cicáért . Néni hozott vizet a cicának .Így megnyugodva hagytuk ott.

 • mz/x

  Ne haragudjatok, de én úgy látom van, aki félreolvasott dolgokat. Nem begipszelt lábú macskáról van szó, hanem néniről: “Aztán a ház előtt megláttam egy pityergő, BEGIPSZELT LÁBÚ, bottal közlekedő NÉNIT, aki a Gábor Áron utca 15. szám alatti lakatlan ingatlan forró tetejére meredt…” le tud jönni az a macska, valószínűleg már régen le is jött.. nem ez az egyetlen cica fordult már meg tetőn

 • FireStar

  Volt idő nem is olyan rég, mikor a Tűzoltóság “Amerika” volt, de ma már Katasztrófavédelem.. 🙁

 • Tigris

  Be gipszelt lábú macska nem tud sérülés nélkül lejönni a magasabb tetőről. Magyarországon emberi élet is alig fontos.

 • Viri

  Tudom, hogy sok vizet nem zavar, amit írok, de egy macska képes arra, hogy lejöjjön a háztetőről, nem “vész helyzet” ezért nem ugrálnak a szervezetek. Hányszor volt gyerekkorunkban is, mikor a cica fent keservesen nyávogott, mi meg sírtunk utána..erre jött a 70 éves nagymama és egyszerűen megmondta, hogy ” Kislányom, ahogyan felment, úgy le is fog jönni!” – Mindig igaza volt! Nagyon kedves írásnak gondolom ezt a levelet, mert úgymond emberséges, de a cica miatt nem hiszem, hogy el kell szomorodni 🙂

 • amerika?

  Egy kanadai barátom tűzoltó. Ő mesélte, hogy a fán ragadt cica megmentése főként csak filmes sztori, a kanadai tűzoltóság sem vállal ilyeneket, mondván – még egy macska sem maradt örökre a fán. Egy cicához kivonulás költségéből lehet, hogy máshol emberi életet tudnak menteni. Mások a prioritások.
  Az állatvédők esete az más. Nekik elvileg ez feladatuk, vagy mi. Bár pénzük, eszközük nekik sincs. Ha pedig egy hősies mentő-ember egyensúlyoz a tetőn – munkakörét ellátva – védőfelszerelés és egyebek nélkül – mert erre nincs pénz – máris ott terem a munkaügyi felügyelet – és bírságol. Ez nem Amerika.

 • Kosaras

  Sajnos csak a saját gyarapodására használja itt mindenki a segélyeket, segitséget… az állategészségügyi telepen és a misinánál is valószinü a cikk alapján hogy az igazi állatok a ketrec innenső oldalán…

 • azta

  Ennyit az állatvédőkről.