7 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzónaCsaládi program lúddal, borral, Szent Mártonnal

Családi program lúddal, borral, Szent Mártonnal

Libaterelgetés, töklámpások versenye, jelmezes felvonulás, újbor-áldás és libazsíros kenyér eszegetése is várja az érdeklődőket november 12-én 16-22 óra között a Múzeumok Őszi Éjszakáján. Két, egymástól pár lépésnyire lévő helyszínen zajlanak a programok: a Szabadság úti Természettudományi Múzeumban és a Rákóczi úti néprajziban.

Igazi családi programmal várja a közönséget most szombaton a Múzeumok Őszi Éjszakája. A Márton-naphoz kapcsolódó események között minden korosztály megtalálja a kedvére valót. A Természettudományi Múzeumban a legkisebbeket Ukk-Mukk-Fukk, a kis manó ismerteti meg az őszi erdő állataival és gombáival, Béres Erika az 1-7 év közöttieket várja énekes-bábos foglalkozására. Aki nem fél egy kis testmozgástól, libát terelgethet, az ügyes kezűek részt vehetnek a töklámpások versenyén. Sötétedés után látványos, jelmezes-fáklyás-lovas felvonulás veszi kezdetét: a sokadalom a Néprajzi Múzeumból átmegy a Természettudományi Múzeum kertjébe.

Itt megelevenedik Szent Márton legendája, fellobban a tábortűz, majd az őszi természetről szóló mesék, versek hangzanak el. Az „Ahány madár, annyi tojás” című kiállítás este tízig látogatható, s ehhez kapcsolódóan Csörgő Tibor madárvonulás-kutató tart érdekes előadást. A múzeum – kiállításon nem látható – gyűjteményébe is bepillantást nyerhetnek a kíváncsibbak. Az este folyamán libazsíros kenyeret majszolhat, aki megéhezik.

A Néprajzi Múzeum tárlatán Szent Márton baranyai útját követhetjük végig. A délután itt néptáncos programmal indul, a gyermekeket kézműves foglalkozás várja tollpárna-tömésre, csont- és vesszőjóslásra, krumplipuska-készítésre. Akinek kedve támad, római katonaként is lefotóztathatja magát. Lesz újborok mustrája, a termelők nedűit meg is áldják, az estét pedig az Intuíció együttes koncertje után Burján István néprajzkutató Szent Mártonról szóló előadása zárja. 600/400 forintos közös belépőjeggyel mindkét helyszín felkereshető.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő