9 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapHírzónaDallamos rock lett a ZION Hangja

Dallamos rock lett a ZION Hangja

A dallamos rockot játszó Mr. Twelvetrees nevű zenekar nyerte meg a ZION Hangja 2011 zenei tehetségkutatójának nemrég rendezett döntőjét. A fiatal zenészek nem sokat pihenhetnek, ugyanis stúdióalbumuk felvétele mellett egy tíz városból álló hazai turné is vár rájuk.
A Zenész Ifjúsági Otthon kezdeményezésének szeptember 9-én rendezett döntőjén nem volt könnyű dolga a hat formáció produkcióját értékelő szakmai zsűrinek, ugyanis háromnegyed órán keresztül próbálták eldönteni, hogy végül melyik zenekart illeti az elsőség. Az előadások minősége mellett arra is odafigyeltek, hogy a versengő zenekarok milyen mértékben fogadták meg a zsűri – még az elődöntő során adott – tanácsait.

Ennek azért is volt jelentősége, mivel a ZION tehetség-utógondozás keretében kíván foglalkozni a jelentkezőkkel, többek között fellépési lehetőséget kínálva számukra, így nyilván nem mindegy, hogy a fiatal zenészek mennyire együttműködőek – mondta el Kerekes Kornél szervező, aki egyúttal a szakmai zsűri munkájában is részt vett. Mint szavaiból kiderült, voltak olyan csapatok, amelyek többé, mások kevésbé feleltek meg e kritériumnak.

A kétszázötven fős közönség előtt zajló döntőn végül a Csengetett, Mylord? című angol tévésorozat egyik karakteréről elnevezett, Mr. Twelvetrees lett az első helyezett. A zenekar 2010-ben alakult meg, s néhány tagcsere után kristályosodott ki a jelenlegi – Nemes Nóra énekes, Varga Dániel énekes-gitáros, Fejős Tamás dobos, Standovár Gergő gitáros, valamint Lőrincz Róbert basszusgitáros – alkotta felállás. A huszonéves zenészek még jelenleg is tanulnak, vagy nemrég végeztek tanulmányaikkal.

Élveztük a hangulatos döntőt, amelyen nagyon jó zenekarokkal zenélhettünk együtt – idézte fel benyomásait Lőrincz Róbert. A laza, populáris, dallamos rockot játszó formáció basszusgitárosa hozzátette: jelenleg leginkább az előttük álló stúdiófelvételre koncentrálnak, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy a közeljövőben részt vegyenek egy tíz magyar várost érintő turnésorozaton is.

A ZION Hangja 2011 végeredménye:

Első helyezett: Mr. 12Trees
Második helyezett: Safari Menza Indian
Harmadik helyezett: Zöld08

A döntő első részéről készült felvételt szeptember 23-án 17:25-től vetíti a Pécs TV.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő