12 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapKultZónaFényárba borul a város

Fényárba borul a város

Egyedülálló, az országban eddig még aligha látott fényfestészeti alkotásokat csodálhatnak meg a Pécsre érkezők július 1–3. között, a Zsolnay Fényfesztivál keretében.

Napközben lélegzetelállító utcai produkciók, cirkuszi attrakciók, kalandos időutazás és lenyűgöző koncertek várják a fesztivál látogatóit, s ahogy leszáll az éj, a képzelet világába csöppenhetnek. Fényfestészeti remekek, fényépítmények és installációk kápráztatják el az érdeklődőket, garantáltan örök élményt nyújtva.

PROMO-MUSORFUZET-5-5MM-KIFUTO

A Zsolnay Fényfesztivál egyik kiemelt célkitűzése a fénnyel kapcsolatos alkotások bemutatása az első magyar fényfesztivál keretein belül, ezért a ZsÖK NKft. nemzetközi, pénzdíjazásos “Zsolnay Light Art” 3D mapping versenyt hirdetett a pécsi Székesegyház épületére. A versenyre 17 pályázat érkezett, többek között Mexikóból, Chiléből, Lengyelországból és Franciaországból. Ez lesz a Zsolnay Fényfesztivál központi attrakciója, s idén egyedülálló módon a bazilika oldalhajója mellett a tornyok felülete is vetítve lesz, így a látvány egészen egyedivé és monumentálissá válik.

A Székesegyház épületén túl számos kisebb fényalkotás okoz majd meglepetést az éjszakában. A belváros legizgalmasabb pontjait fantasztikus képzelettel megáldott médiaművészek szemkápráztató műalkotásai díszítik fel, statikus és mobil fényinstallációik, hagyományos épületvetítés, klasszikus és modern fényélmények világa hív kalandozásra. Ezt az élményt egészíti ki és teszi teljessé a Zsolnay Negyed napközbeni programja, ahol a nap fénye által működtetett árny és fényjátékok várják a fesztivál vendégeit.

zsolnaylightart_promo_DOM_2

A Zsolnay Fényfesztivál a két sztárfellépő koncertjét leszámítva ingyenes. Natalie Imbruglia és Buika előadására június 15-ig elővételi kedvezménnyel vásárolhatók jegyek a ZsÖK NKft. Infopontjain és a jegymester.hu-n.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő