13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapAbszolút PécsHarlem Gospel Choir : szeretet a zene nyelvén

Harlem Gospel Choir : szeretet a zene nyelvén

December 13-án, kedden este hét órakor a Harlem Gospel Choir ad koncertet a Kodály Központban.

A kórus idén ünnepli huszonötödik évfordulóját: a jubileumi koncertkörút egyik állomásaként lépnek fel a központ színpadán. Megalakulásuk egy Martin Luther King megemlékezéshez kötődik – a kórus, azóta is a szeretetet és a hitet hirdeti koncertjeiket. Repertoárjukat klasszikus gospel szerzemények alkotják, amelyek rávilágítanak a rohanó világban széttöredező emberi kapcsolatokra.

A formáció New York állam legjobb templomi énekeseiből alakult. Az eltelt negyed évszázad során osztatlan sikert arattak a legnagyobb nemzetközi színpadokon. Felléptek már többek között Barack Obama, II. János Pál és XVI. Benedek pápa, valamint Nelson Mandela előtt. Emellett olyan neves művészekkel dolgoztak már együtt, mint például Andre Rieu, Bono, vagy Diana Ross.

A kórus legfontosabb feladatának tartja, hogy felhívja a figyelmet a szeretet és az elfogadás fontosságára. Ennek érdekében több fellépésükkel, valamint szervezetükkel is a hátrányos helyzetű gyerekeket segítik, hogy esélyt adva nekik egy jobb jövőre.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő