6 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapKultZónaHúszezer vendéget várnak a XXI. Szekszárdi Pünkösdi Fesztiválra

Húszezer vendéget várnak a XXI. Szekszárdi Pünkösdi Fesztiválra

Idén is elsősorban a német nemzetiségi kultúra és a sör áll a XXI. Szekszárdi Pünkösdi Fesztivál középpontjában, a hagyományos ötnapos programra legalább húszezer vendéget vár a szervező Szekszárdi Német Nemzetiségi Egyesület.

A rendezvény fővédnöke ezúttal – a herendi sváb gyökerekkel rendelkező -Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes lesz, az ünnepélyes megnyitón Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára veri csapra az első söröshordót.

Hepp Ádám fesztiváligazgató a programot ismertető pénteki sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a június 9-től 13-ig tartó fesztiválon a tolnai megyeszékhely nyolc helyszínén lesznek zenei, képzőművészeti események. A fesztiválon a régió közel harminc német nemzetiségi hagyományőrző együttese, felnőtt- és gyermekcsoportok, fúvós zenekarok lépnek színpadra, esténként sváb bál szórakoztatja a közönséget, koncertet ad Zsédenyi Adrienn, Vágó Bernadett, Szabó Dávid és a Neoton együttes, a Magyarországi Német Színház előadásában pedig az Óz, a nagy varázsló című darab részleteit láthatják az érdeklődők.

Az eredetileg sörfesztiválként indult rendezvényen már második évben nyitnak borudvart, ahol ezúttal hét szekszárdi pince kínálja borait, és borrendi tagokat is avatnak. A fesztiválon várhatóan 200 hordó sör fogy majd.

Hepp Ádám szólt arról is, hogy idén egymillió forinttal kisebb összegből, 12,5 millió forintból rendezik meg a fesztivált.

A fesztiváligazgató megjegyezte: a szervezőknek most még nem kell teljesítenie a zenés-táncos rendezvények biztonságának feltételeiről szóló kormányrendelet előírásait, jövőre azonban kötelező lesz esetkocsit biztosítaniuk a rendezvény helyszínére, és katasztrófavédelmi tervet készíteniük a szabadtéri programokhoz is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő