Szamárság lenne kihagyni ezt a fesztivált!

A Zsolnay Kulturális Negyed immár a hatodik nyarat zárja ingyenes családi fesztiváljával, ezúttal augusztus 18-19-20-án.

A hagyományos szünidő-búcsúztató rendezvény középpontjában a gyermekek, az önfeledt közös játék és szórakozás áll! Pécs kulturális városrésze óriási játszóházzá változik: kreatív- és sportfoglalkozások, zenés, bábos, színházi előadások, szuper gyerekkoncertek várnak Sanyi csacsi barátaira.

Csak néhány név a fellépők és műsorszámok közül: Palya Bea, Kolompos, Bíró Eszter, Bognár Szilvi, Apacuka, de természetesen lesznek gyermek- és bábszínházi előadások, interaktív játszóterek, Kincses Piac és állatvarázs. És még néhány érdekesség, kedvcsinálóként.

A Rumini könyvek illusztrátora, Kálmán Anna rajzaiból lesz kiállítás, sőt, maga Anna is itt lesz, lehet majd vele beszélgetni; de Rumini-témában egy óriási társasjáték is érkezik. A sok-sok foglalkoztató között érdekesnek ígérkezik a Kispék műhely, ahol bepillantást nyerhetnek a résztvevők a kenyérkészítés rejtelmeibe, megtudhatják, mi a különbség az egyes lisztfélék között, miként készül a kovász, mire jó, hogyan sül az igazi, finom cipó!

A programok mellett azonban külön kell szólni arról, hogy a Szamárfül Fesztivál idén is hoz magával beruházást, ahogy 2016-ban a csúszdát. Vincze Balázs, a ZsÖK ügyvezető igazgatója erről ezt mondta:

– Fontosnak tartjuk, hogy a Zsolnay Kulturális Negyed mindig bővüljön valami maradandó értékkel, amit aztán a gyerekek és kísérőik egész évben örömmel használhatnak. A tavalyi csúszda-átadó után idén a játszóterek bővülnek és szépülnek meg a Szamárfül Fesztivál apropóján, abban a reményben, hogy így még szívesebben jönnek majd ide kicsik és nagyok!

Egyszóval, a Szamárfül Fesztivál egy nagy kaland!

Részletek ITT!

 

(x)

Hirdetés