15 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzónaIsten hozott, kedves vendég!

Isten hozott, kedves vendég!

Szeptember 14-én, szombaton délután kettőkor kezdődik Pécsett, a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit Udvarában az a Nemzetközi Horvát Fesztivál és Vásár, amelyre a rendező Tanac Kulturális Egyesület minden érdeklődőt vár, nemzetiségtől és életkortól függetlenül.

A Bóbita bábszínház A só és A malacon vett királylány című előadásokkal várja a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt, negyed háromtól.

Az előző évekhez hasonlóan idén is mintegy kétszáz szereplő érkezik Horvátországból, Szerbiából és Bosznia-Hercegovinából, valamennyien horvátok, akik a megmaradás zálogát a többek között a hagyományok tiszteletében és továbbadásában látják.

A fesztivál igazi meglepetés-vendége azonban a Bloco Coração, a közép-európai szambazenekar, akik dobjaikkal, ritmushangszereikkel igazi riói hangulatot képesek varázsolni minden fesztiválra. Közelről hallgatni őket különleges élmény.

A fesztivál a bemutatókon, gálaműsoron, táncházakon kívül kézműves- és horvát gasztronómiai vásárt is kínál. A zordabb időjárás sem akadály, ez esetben a rendezvény az E78-as épületbe költözik, csak a híres mohácsi sokac babgulyás fog továbbra is az udvar védettebb zugában tovább főni. A belépő 500 Ft.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő