12 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapFesztKarácsony után indul a nagy téli buli!

Karácsony után indul a nagy téli buli!

A karácsonyi békés ünnepnapok után újra beindul az élet Pécsen és a sok évközi fesztivál után elérkezik az utolsó nagy tombolás: a harmadik alkalommal rendezik meg a pécsi Winterfestet, több napon át tartó koncertekkel, sztárelőadókkal. A szervező pécsi Trubics Zorán szerint ebben az évben sem kell csalódniuk azoknak, akik ellátogatnak egy-egy előadásra.

Már 22-én elkezdődik a tombolás egy Omega-koncerttel, de a nagyüzem december 27-től 30-ig tart majd. Olyan nevekkel találkozhatnak a pécsiek, mint Presser Gábor, Delhusa Gjon, a Csík Zenekar, a Neoton.

Több helyszínen megy majd a buli: lesznek koncertek a Zsolnay negyedben, az Expo Centerben, a Lauber Dezső sportcsarnokban, az ÁOK-aulában.

A 3. Winterfest plakátja

A rendező Trubics Zoltán lapunknak elmondta, úgy tapasztalták, hogy a három nap után, mikor mindenki otthon pihen, igény van arra, hogy kicsit kimozduljanak az emberek. Sok a fesztivál „ellensége”, mint például a rossz idő, de szerencsére mindig nagy közönséget sikerül megszólítani. Ráadásul minden korosztályból: a fiatal generációk éppen úgy megtalálják a nekik szóló koncerteket, mint az idősebbek.

– Rengeteg koncertet szerveztem már hosszú évek óta a két ünnep között, ezért úgy gondoltam, összefűzöm őket egy fesztivállá, így jött a Winterfest. Minden nap egy koncert: szerintem ez így optimális.

– Állatorvosként kezdtem a pályámat, ezt máig nagyon szeretem. Rövidesen félállásban dolgoztam már, mellette elkezdtem rendezvényeket szervezni – ennek már vagy harminc éve. Végül teljesen átnyergeltem a koncertszervezésre.

Demjén Rózsival indult Trubics Zorán karrierje

Trubics szerint egy rendezvényszervező motivációja többtényezős. Egyfelől sikerélmény, ha nagy előadókat sikerül elhozni egy-egy koncertre, minél ismertebb fellépőkkel leszervezni egy alkalmat. De az is fontos, hogy lássa, a közönség jól érzi magát, jól szórakozik.

– Alapvetően engem a rendezvényszervezői pályámon Demjén Rózsi és az ő zenéje indított el. Fiatal koromban nagyon beleszerettem a hangjába és a V’Moto-Rock hangzásvilágába. Amikor találkoztam vele, elhatároztam, hogy jó volna őt minél többször hallani, felvettem vele a kapcsolatot és szerveztem egy kis koncertet. Ez volt az első, ami elindított az úton – mesélte.

Elmondása szerint leginkább az élő Boney-M koncertre vagyok büszke, sikerült őket 2008-ban Pécsre hoznom. De büszke vagyok a Neotonnal elért sikerekre – egy ÁOK-aulás koncertből egy sportcsarnokot töltünk már meg. Nekik a december 30-i koncert már hosszú évek óta rögzített dátum, hagyományosan ez az egyik legnagyobb bulijuk az évben.

Presser Gábor idén először érkezik a Winterfestre

Az idén is visszatérő előadókkal már több éves a kapcsolatom: ez alól csak Presser Gábor a kivétel, vele most először tárgyaltam, hogy december 28-án itt zenélhessen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő