12 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzónaKávéházi esték pécsi műbarátoknak

Kávéházi esték pécsi műbarátoknak

Gebauer Ernő: Havihegyi vihar című alkotásának kiállításával folytatódik a Baranya Megyei Múzeumigazgatóság és a Caflisch Kávéház rendhagyó tárlat-sorozata, a Kávéházi esték pécsi műbarátoknak.

A március 9-én, pénteken 18.00 órakor kezdődő megnyitón Nagy András esztéta és Dr. Geresdi István fizikus, meteorológus, a PTE TTK dékánja osztják meg gondolataikat a képről. A kiállítás-megnyitó után ismét piano bár, a zongoránál Péterfia Áron.

Mint emlékezetes, a két szervezet februárban indította útjára újszerű sorozatát, melyben kevésbé ismert vagy elfeledett, Pécshez kapcsolódó mesterek műveit mutatják be a nagyközönségnek, mégpedig nem a múzeum falai között, hanem a város legrégebbi, emblematikus kávéházában, a Caflischban.

A kiállítás-megnyitókon a szervezők nem csak a régi kávéházi hagyományokat szeretnék újraértelmezni, de egyúttal új, izgalmas szemlélettel, több nézőpontból megközelíteni a műveket, összművészeti élménnyel gazdagítani a résztvevőket.

A mostani megnyitó egyik kuriózuma, hogy Dr. Geresdi András meteorológus is elfogadta a felkérést és egy a megszokottól eltérő tudományos nézőponttal gazdagítja a beszélgetést. A kiállított mű egyébként egy hónapig látható majd a kávéházban.

Helyszín: Caflisch Kávéház (Pécs, Király utca 32.)

Időpont: 2012. március 9. péntek, 18.00

Kiállított mű: Gebauer Ernő (1882-1962): Havihegyi vihar (1932)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő