15 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapKultZónaKulturális nevelést is kapnak az ovisok

Kulturális nevelést is kapnak az ovisok

Az elmúlt időszakban kisebb-nagyobb fejlesztések történtek a keleti városrészi óvodákban, így az ott élő gyerekeknek jobb körülmények között telnek a mindennapjaik. Hoppál Péter, fideszes országgyűlési képviselő a felújított Zsolnay Vilmos utcai intézményt látogatta meg pénteken.

Az óvoda vezetősége azt kérte a városi elszámoló háztól, hogy ne csak javítgassák az épületben évek alatt keletkezett károkat, hanem teljesen tegyék rendbe az intézményt. Ennek köszönhetően kicserélték az ablakokat, valamint kijavították a tetőt, de új ajtók is érkeztek az oviba. A későbbiekben az épület keleti homlokzatát is rendbe teszik.

– Fontos, hogy a keleti városrészben élő gyerekeknek otthont adó óvodák jobb állapotba kerüljenek, ugyanis itt nagyobb a szegénység, több a hátrányos helyzetű gyermek – fogalmazott Hoppál Péter. – Vannak olyan kicsik, akik még alig jártak a belvárosban, így Pécs kulturális javait sem ismerik – tette hozzá.

zsolnay óvoda3

Lecserélték a nyílászárókat az épületben

Hogy javítson a helyzeten, Hoppál ajándékkal is kedveskedett, mind a 69 óvodás jegyet kapott a Bóbita Bábszínház egy-egy előadására.

A városrész másik óvodája, a Teleki Blanka utcai intézmény fontos mérföldkőhöz érkezett, ugyanis teljesen modern, műfüves focipályát kapnak még idén a gyerekek, mely révén olyan sportolási lehetőség nyílik számukra, amire évek óta gyűjtenek az óvodások.

– Az önrészt az óvodának kellett előteremtenie, hogy elindulhasson a Magyar Labdarúgó Szövetség és az ovi focipályákat építő alapítványa által kiírt pályázaton, ami végül pozitív elbírásában részesült – mondta Hoppál. – Így az első pécsi ovifocipálya a keleti városrészben épül meg.

zsolnay óvoda4
Hoppál Péter átadja a bábszínház jegyeket az óvoda vezetőjének

A sportudvar nem lesz zárt, így az intézményen túl a többi tagóvoda gyermekei is használhatják az elkészült focipályát.

Az új köznevelési törvény értelmében fokozottá vált a város feladata az óvodákat illetően, ugyanis ezek fenntartása és működtetése továbbra is önkormányzati feladat. Ez az oka annak, hogy Pécs egy nagyon komoly és látványos óvodafelújítási programban vesz részt. A Rácvárosi óvodánál indulva a Mezőszél utcain keresztül, a Gosztonyi utcain át egészen a keleti városrészig sok intézményt felújítottak, vagy elvégezték a szükséges karbantartási munkálatokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő