13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapAbszolút PécsPéntekre: össztánc és Klán koncert

Péntekre: össztánc és Klán koncert

Délután fél hattól lelkes táncosok invitálják a nézőket egy pergős össztáncra a Kossuth téren, nyolckor pedig a Klán együttes teremt kellemes estét a Sétatéren.

A Pécsi Tudományegyetem tánccsoportjai a „A tánc napja” elnevezésű rendezvénnyel állnak a nagyközönség elé, hogy közösen mutassák be tudásukat, illetve továbbadják azt a vállalkozó szelleműeknek.

Fél hatkor táncoló szobrok veszik át a tér feletti hatalmat. Negyed hétkor a fellépő négy csoport közös produkciója, az „Egyetem, begyetem, tengertánc” következik, amelyben a latinos mozdulatoktól a népi és színházi táncon át a modern koreográfiákig minden megtalálható. Fél nyolctól a „Salsa mindenkinek” megidézi a latinos fiesták hangulatát.

A Klán együttes dallamos rockzenéje egyszerre táncra inspiráló és nyugalmas – akármelyik eshetőség is áll fenn, a szerzemények garantáltan kiragadják a hallgatóság tagjait a hétköznapokból. „Sosem hittem volna” című dalukban a hangzás nyugtató lüktetése mellett a szöveg gondolkodásra készteti hallgatóját.

A váltakozó felállású zenekarnak jelenleg öt tagja van: Mokos Tibor (ének, gitár), Hajós Tamás billentyűs, Pintér Gábor (ütőhangszerek), Pozsgai Tamás gitáros, valamint Kiss Zoltán basszusgitáros.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő