6 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzónaRockerek hétvégéje az Ifjúsági Házban

Rockerek hétvégéje az Ifjúsági Házban

Október 14-15. között, pénteken és szombaton zajlik a IV. SkyRocker Fesztivál, amelynek az Ifjúsági Ház nagyterme ad otthont. A koncertek délután négy órától hajnali négyig várják a szórakozni vágyókat.

A SkyRocker Fesztivál nagy hagyományokkal rendelkezik: legfőbb célja a pécsi és Pécs környéki kezdő zenekarok bemutatása. Több fiatal együttes számára ez a rendezvény jelenti az első, nagyközönség előtti fellépés lehetőségét. A kezdők mellett már szárnyaikat bontogató zenekarok, illetve országos ismertségű formációk is fellépnek majd.

Mindkét nap tehetségkutató versennyel indul: délután négy és este hét óra között hét-hét zenekar áll színpadra. A versenyzők közül a szakmai zsűri és a közönség együttesen választja ki a legjobbakat – a győztesek jutalma egy-egy demofelvételi lehetőség.

A pénteki nap főképp az alternatív hangzásról szól majd. Fellép többek között a Rokokó Rozé, a Zöld08 és a Waste of Time, amely azon az estén tartja megalakulásának negyedik évfordulóját. Este fél tíztől tizenegy óráig a Punnany Massif ad koncertet.

Szombaton a stílusok sokszínűsége kapja a főszerepet. Este kilenc és éjfél között fellép a szókimondó Rózsaszín Pittbull, a klasszikus hangszerelésű és morbid dalszövegeiről híres Yellow Spots, valamint az etno és világzenei műfajt játszó Bohemian Betyars.

Éjfélkor a dániai „The seiZures” zenekart köszöntheti a közönség. A dán formáció egyszerre merít ötletet a pszichedelikus rock és a klasszikus, melodikus blues műfajából. A különleges keverék folyamatosan bővíti az együttes nemzetközi rajongótáborát.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő