13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzónaSzínház: bohózat a 60. évfordulón

Színház: bohózat a 60. évfordulón

Április 1-én, vasárnap este hét órakor kezdődik Molnár Ferenc: A doktor úr című bohózatának előadása a Pécsi Nemzeti Színházban – az író halálának 60. évfordulóján.

Dr. Sárkány ügyvéd úr mindent megtesz, hogy pártofogoltját, a hivatásos betörő Puzsért felmentsék a vádak alól, akárhányszor is kerül bíróság elé. A törvény tudója és törvénnyel folyton szembeszegülő ember kölcsönösen egymásra támaszkodik a megélhetésért és a szakmai sikerekért.

A sziporkázó humor, és a békebeli kort idéző miliő egészen magával ragadja a nézőt ebben a könnyed, emberi bohózatban – története pedig rengeteg meglepetést és csattanót tartogat, amelyben többek között az is kiderül: ki a csaló, és ki az igaz gavallér valójában.

Molnár Ferenc író első színházi műve egyben első zajos sikerét jelentette, mind a színházi, mind pedig az irodalmi életben. Pályafutása során rengeteg olyan írása, színműve látott napvilágot, amelyekbe könnyen beleélheti magát az olvasó, avagy a néző – erre legjobb példa talán „A Pál utcai fiúk” című regény, vagy „Az ördög” című vígjáték.

Érdekesség, hogy élete első bohózatának vasárnapi bemutatója a neves író halálának 60. évfordulóján lesz: Molnár Ferenc napra pontosan ekkor hunyt el, New York-ban.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő