13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapAbszolút PécsTáncra perdül apraja-nagyja

Táncra perdül apraja-nagyja

Szerdán este kilenckor a Széchenyi tér ad otthont a horvát táncháznak. A program során a Vizin zenekar lesz a táncolni vágyók segítségére.A horvát táncház a Térzenék és táncházak Pécs belvárosában elnevezésű programsorozat következő eseménye, amely mindenki számára bepillantást nyújt a szomszédos ország népi kultúrájába, hagyományaiba.

Az igazi horvát mulatozás megteremtéséhez a Vizin zenekar szolgáltatja a vidám dallamokat. A nagy múltú együttes nyolcvanas évekbeli megalakulása óta rengeteg átalakuláson ment keresztül, mire elnyerte mai formáját. Ám a zeneszeretet és a hagyományok tisztelete máig töretlen maradt.

A hat ifjú muzsikus elsősorban a horvát és szerb néprajzi gyűjteményekből állítja össze repertoárját, de felcsendülnek más balkáni és szláv népi dallamok is. A csapathoz gyakran társul a Jasen Trió, amelyet három ifjú énekesnő alkot. A Vizin munkája nem merül ki a zenélésben: az együttes nevéhez fűződik a népszerű Tanac Táncház, illetve a Szélkiáltó és a Zengő együttessel karöltve alapították meg a Pécsi Folknapokat is.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő