15 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapAjánljukTombolni fog a város az év utolsó napján!

Tombolni fog a város az év utolsó napján!

Óriási partikkal búcsúzik Pécs a 2017-es évtől. Szerte a városban pörögni fognak a lemezjátszók december 31-én, nívós előadók érkeznek szerte az országból és számos helyen svédasztalos vacsorával tömhetjük meg magunkat, hogy aztán teli hassal fogadjuk az újévet.

Az év utolsó napjait a harmadik alkalommal megrendezett Winterfest fogja színesíteni. Minden napra egy szuperkoncert: december 27-én Déli Szél fesztivál Delhusa Gjonnal, 28-án Csík zenekar és Presser Gábor, 29-én Superstars Hip-hop fesztivál, 30-án pedig a Neoton érkezik – az ő fellépésük már-már hagyományosnak mondható.

Az év utolsó estéjén viszont szinte minden szórakozóhely megtelik élettel: Pécsett számos helyen búcsúztatják az óévet fergeteges partik közepette. Íme pár kihagyhatatlan hely:

A legnagyobb banzáj, a hagyományos Széchenyi téri szilveszter hozni fogja az előző években megszokott magas színvonalat. Este 20 órától már DJ Berkó izzítja a hangulatot, majd jön a pécsi Kubalibre zenekar és a Kéknyúl, miután átléptünk 2018-ba, a szokásos pazar tűzijátékot követően ismét DJ Berkó érkezik.

A Széchenyi tér minden évben megtelik

A december 27-től újra kitelepülő árusok pedig újra szolgáltatják a forralt bort a jókedvhez.

Kibővült programmal, két arénával is várja a szilveszterezőket az Expo Centerben az Expo Szilveszter. A tavalyi telt házas rendezvényt bővítve dupla annyi fellépővel köszönthetik az újévet a résztvevők – Delta zenekar, Desperado, Szatmári és még sokan mások. Elővételben két jegy is kapható: partibelépő (1990 Ft) és vacsorajegy (6990 Ft). Utóbbi mellé exkluzív többfogásos vacsora is jár külön teremben fix ülőhellyel, pezsgővel, VIP mosdóval és bárral. Elővételben kaphatók jegyek a PartyZoo jegyirodában és a Maláta Bisztró & Sörbárban.

Nagy bulit ígér az Expo Center

Aki kicsit komolyabban szeretne mozogni a zenére szilveszter estéjén, annak a Zsolnay-negyedben a helye december 31-én. A négy termes, élő zenés Video Retro Szilveszter a nyolcvanas-kilencvenes évek zenéivel szórakoztatja a résztvevőket, közben salsát és egyéb táncokat is tanulhatnak. Itt is lehetőség van extra jeggyel extra áron egy bőséges vacsorát elfogyasztani. A belépőről és a jegyvételről az infók az esemény facebook-oldalán olvashatók.

A Paulus mindkét szintjén dübörögni fog a parti szilveszter este. A két színtér két külön stílust képvisel, az emeleten a győri LXear Zenekar zenél, a földszinten DJ Palotás gondoskodik a partihangulatról 19 órai kezdettel. Belépőket elővételben a helyszínen lehet kapni, amihez jár a svédasztalos vacsora, saját asztal, éjféli pezsgő, ruhatár használata.

Az Amper klub is a mulatozóktól lesz hangos 2017 utolsó napján. A pécsi DAIDAI banda szolgáltatja a talpalávalót, az igazi húzónév azonban az erdélyi ünnepelt DJ, Esmen. Az Amper csak egy ezrest kér a belépőért, de PTE-s kedvezménnyel ez letornázható akár 650 forintra is.

Az Amper neves előadókkal csábít

Akárcsak tavaly, a Melitta Szabadidő Sportegyesület idén is megrendezi a Szilveszteri Utcai Futóversenyt a Pécs Plázánál. Mindig különleges élmény az év utolsó napján az év utolsó futása, ráadásul sokan vicces jelmezekben is érkeznek. Vasárnap 10.45-ig lehet jelentkezni a Pláza ételudvarában. Négy kategóriában is nevezhetnek a futók. 11 órakor rajtol el a mezőny, a 3,3 km-es távot körülbelül fél óra alatt teljesítheti a lelkes csapat.

Idén is nagy sprint várható a Plázánál

A Pécsi Est sem marad adós a szilveszteri banzájjal. Az egyik legkedveltebb helyi szórakozóhely 21 órai kapunyitással fogadja az ünneplőket, a zenét pedig az Est rezidens DJ-i szolgáltatják. Nem is drága mulatság: elővételben csupán egy ezres, helyszínen is pusztán 1500 forint a belépő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő