Újra díjazták a pécsi filmes tehetséget

A 62. Országos Függetlenfilm Fesztivál animációs kategóriájában Helstáb Martin, pécsi filmes kapta a fődíjat a „Jó étvágyat, bogaram!” című kisfilmjéért. A nagy múltú fesztivál díjait október 13-án adták át ünnepélyesen a budapesti A38 Hajó fedélzetén.

A fesztivál október 5. és 8. között, a Magyar Független Film és Video Szövetség rendezésben zajlott Pénzásáson. A versenyprogramba több száz nevező közül idén 26 alkotásnak sikerült bejutnia, műfajilag színes mezőnyt generálva, amelyben dokumentumfilm, kis- és nagyjátékfilm, animáció, filmetűd és táncfilm egyaránt helyet kapott. A versenyprogram legjobbjait ötfős szakmai zsűri (Fazekas Sándor – gyártásvezető , Merza Gábor – a Polifilm Iskola igazgatója, Müllner Dóra – televíziós szerkesztő, Pecsics Mária – fotóművész és a Kaposvári Egyetem docense, Cs. Nagy Sándor – operatőr és a zsűri elnöke) választotta ki. A díjakat, összességében 1 250 000 forintot, a Magyar Nemzeti Filmalap és a Magyar Művészeti Akadémia ajánlotta fel.

Helstáb Martin animációs filmjét már számos alkalommal díjazták hazai és nemzetközi filmes megmérettetéseken. A zsűri külön kiemelte a film humorát, társadalomkritikus hangvételét és egyedi képi világát, ugyanakkor kissé hosszúnak találta az alkotást az animációs mezőnyben.

Hirdetés