hirdetés

177 milliárdja van Pécsnek

 • valaki

  olvasom a hozzászólásokat. Miért szavaztatok rájuk?

 • Főlökött

  Üdvözlöm az itt lévőket.

  Úgy tűnik, kell magunkat fényezni. Vagyon ? Közműcégek beruházásai hitelből és EU-dotációval valósulnak meg. Buszok egy részét sem vették, bérelgetik, miből másból, hitelből. Ugyanitt fejlesztések is hitelből. Egy rakás pénz elszórtak ötletelgetés tervtanulmányaira. Soroljam tovább ?

  Grimm már rég meghalt. Valami jobbal kellene előállnia…..

  Tisztelettel.

 • striga

  Ha olyan jól áll a város, akkor legyenek kedvesek befejezni az el sem kezdett felújítást pl. a Régészeti Múzeumban. A kultúra fővárosa lettünk, így ez “kimaradt”. Akár a dr. Majorossy utcában lévő óvodának is csepegtethetnének, némi felújításra. Vagy 1-2 iskolának, udvari felújításra… lásd Belvárosi.
  Ez csak pár példa, ami nagy hirtelen eszembe jutott. Szép tereink vannak, első osztájú “piár” amint látom… nagyon szép a máz, csak ha a kapuk/kerítésekmögé nézünk, akkor látjuk, hogy gondok vannak…

 • Ítélőszék

  Ócska FIDESZ piár fogás ez emberek. ehhez a vagyonhoz Páva-Kakasnak és galerijének semmi köze sincs Kapták Orbán-cártól mint szamár a fület 🙂 Hazugság ez a cikk nem hiába írta a hírhedt bértollnok. 🙂

 • nemtudomki

  Páva Zsolt! Kár volt megszólalnia!

 • Pécsi

  Megáll az ész ezek hallatán. van még az országban másik Pécs is, amiről itt szó van? Mert amelyikben én élek, ott bizony semmilyen növekedés nincs.

 • pontosítás

  A város nem sok mindent csinált, csak nem direktben veszi fel a hiteleket a városi cégek üzemeltetéséhez, hanem a cégekkel veteti fel direktben. Így a város tulajdonában lévő cégek hiteleit is a város adósságai közé kell sorolni (mint. pl a cégek esetében a konszolidált beszámoló szerint), ami rögtön 20 milliárddal növeli meg az adósságállományt, és ez a valós érték. Innen nézve viszont, úgy mutatnak fel 22 MRD Ft adósságot, hogy most vett el a kormány 36 MRD Ft adósságot. Vagyis egyrészt a jelenlegi 22 MRD Ft is szégyentelenül rossz gazdálkodást mutat, és ha nem lett volna a kormány átvállalása, akkor ma az adósság 58 MRD Ft lenne, ami Páva úr uralkodásának ékes bizonyítéka az alkalmatlanság vonatkozásában. Nyilván nem ő az egyszemélyes felelős, de ez őt sem mentesíti.

 • pecsi

  Huh ezt a rizsaszoveget Pava Ur es a vizmu amit eladott es most visszavasarolt?Birka nepnek be lehet adni ez a szoveget;de az ertelmes pecsi elhagyja a varost. Hiaba van kello vagyon;nincs munkahely. Vagy a sarga csekkek szamat is csokkenti. Na hagyjuk ujabb etetes

 • Névtelen

  Sajnos a “kulturális főváros program során megvalósult beruházások” a piacon nem érnek fabatkát se. Gyakorlatilag ez a vagyon növekmény – ha létezik is ilyen – a beruházás értékéből jön és elméletileg érték, gyakorlatilag csak viszik a pénzt szüntelen. Mindegyike nem megtérülő kulturális beruházás, ami nem baj, mert a kultúra kell, de ne adjuk egy a pécsi lakosságnak, hogy minden jó és a városnak egyre több a pénze.

  A valóság sajnos ezzel szemben az, hogy egyre kevesebb a pénz a városban, a tehetséges emberek már más városokban, országokban teljesítenek, ahol képességeikben megbecsültek, ahogy emberileg úgy fizetésükben is.
  Munkahelyen nem létesültek az elmúlt 5 évben, azonban szűntek meg.
  Egyre több a leszakadt, szegény sorsú ember, ezzel párhuzamosan a gagyit, a használtat árusító üzletek száma. Ráadásul ma már olyan szinten elhagyta a várost az értelmesebbje, hogy ha jönne is ide komoly befektető akkor se találna értelmes még lekötetlen munkaerőt.

  Az úthálózat romokban hever, toldozott-foltozott, kátyús szakaszok mindenfelé, megspékelve esztelen forgalomirányítással. Burjánzik a gaz városszerte, a közterület fenntartás szétesőfélben. Tökéletes példa erre a Barbakán bástya fa lécekből készült hídja, ami tökéletesen lepusztult, így ma már a bástya is le van zárva, nem megközelíthető.

  Nem, sajnos nem szárnyal a város, sem gazdaságilag, sem egyéb szinten.

 • Szőts

  Igen, ugy emlékszem a szocik miatt vezették be anno az ingatlanadónak ezt a változatát. Átvállalta a kormány igy valóban okafogyott lett minden épitményt megadóztatni.

 • vagyonos

  Ha tényleg így van, mikor törlik el az ingatlanadót?! Ilyen mértékű sarc az egész országban sehol máshol nincs. Megy a parasztvakítás, hiába jönnek a választások.
  Élvezze ki a polgármesterség minden percét Páva Úr, ősztől nézhet új jövedelmező munka után…

 • eozingettó

  Atyaég! Van aki ezt a badarságot elhiszi? Még a Grimm-meséknek is több közük van a valóságnak, mint Pávának.

 • Névtelen

  …és az új munkahelyek száma??? Bohócok!