Hiába nyomulnak, marad a Bácsbasket

Bár egyes hírforrások már arról cikkeztek, hogy PINKK Pécsi 424 néven fut az Iványi Dalma által gründolt csapat az NB I-ben, de hivatalosan továbbra is a Bácsbasket Kft. nevet használhatják.

hirdetés

Október 16-án a Baranya Megyei Főügyészség írásban tájékoztatta az illetékes feleket, hogy szerintük a Pécsi Női Kosárlabda Klub Sportegyesület elnevezése mindenben megfelel a jogszabályoknak, de a Bácsbasket Kft. nem nevezheti magát „pécsinek” továbbra sem.

Berényi Csaba, a Bácsbasket Kft. ügyvezetője kérdésünkre elmondta: arra számítottak, hogy a múlt heti győri kihelyezett MKOSZ elnökségi ülésen az illetékesek döntenek majd ügyükben. Érvényben van ugyanis a Pécsi Női Kosárlabda Klub SE és a Bácsbasket Kft. között létrejött névhasználati szerződés, így véleményük szerint semmi akadálya választott nevük használatának.

Más kérdés, hogy ezt erősen vitatja a szövetség.

Sterbenz Tamás, az MKOSZ főtitkára megkeresésünkkor éppen a szövetség jogi képviselőjével tárgyalt, az ügyben nem kívántak nyilatkozni. Sterbenz mindössze annyit mondott: a szövetsége továbbra is Bácsbasket Kft. néven ismeri el a csapatot.

Ismeretes, hogy a bajnokság rajtja óta egyszer sem szerepelt hivatalosan az önmaguk által választott nevén a csapat. Sem az MKOSZ, sem pedig a pécsi önkormányzat nem támogatta ugyanis a „pécsi” megnevezést a bajai székhelyű, hazai mérkőzéseit Komlón játszó együttes esetében.

Az illetékesek nem tudják megmondani, mikor kerülhet pont a névvita végére.

 

 

 

 • Fagyi visszanyal

  Nem maradt Bácsbasket, hiába nyomultatok.

 • feri

  És lapátoljátok vissza az elopott pénzeket is Pécsre

 • Papika

  Menjetek a Rózsa bérenchez Kómlóra

 • Kicsi rózsaszín

  Sajnálatosnak és méltatlannak tartom azt amit az MKOSZ, illetve Pécs városának vezetői művelnek! Az egész cirkusszal egy dolgot értek el: az a tömeg ami egykor egy emberként szurkolt a “PVSK” lányainak ma megoszlott. Nem értem a város hozzáállását a dolgokhoz, mivel tőlük egy csapat vár “ingyenes” hozzájárulást, az pedig nem a PINKK. De semmi baj. Mégha Komlóra kell is járni, elmegyünk a lányaink után.

 • Kosaras

  Itt is érvényesül az oszdd meg és uralkodj elv, mint mindenütt az országban.