Ingyen buszozhatnak a pécsi nők

Azt várja a város, hogy idén nyártól ugrásszerűen megnő a Tüke-kártya használóinak mai 8-10 ezres tábora, ugyanis rengeteg új, kedvezményeket adó elfogadóhely társult a programhoz. A kártyához augusztus végéig ingyen lehet hozzájutni.

– Hallottam erről az új akcióról, most is épp szórólapokat osztogatnak itt a Széchenyi téren, azért ugrottam be így ebédidőben; azt mondják, gyorsan készen lesz – mondja Adél, egy huszonéves pécsi lány, amikor arról kérdezzük, miért igényelte a Tüke-kártyát éppen most, a városháza bejárata mellett lévő információs irodában.

A város és a kártyát kibocsátó OTP azért kezdett kampányba, mert a két évvel ezelőtt indult programban az utóbbi hónapokban több tucatnyi új cég jelezte: elfogadja a Tüke-kártyát, és 5-20 százalékos kedvezményt is ad a birtokosoknak. Emellett augusztus végéig ingyen lehet igényelni a plasztiklapot, amelyhez eddig 490 forint ellenében lehetett csak hozzájutni.

Pár perc alatt kész

Páva Zsolt polgármester csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az egyre bővülő számú partnerek – jelenleg százötven helyen adnak kedvezményeket Pécsen a kártyabirtokosoknak – mellett két fontos újítás is történt.

– Ingyen utazhat a pécsi éjszakai buszjáratokon július elsejétől pénteken, szombaton és vasárnap az a pécsi nő, aki felmutatja a kártyáját. Így szeretne a város gondoskodni arról, hogy a szórakozó hölgyek biztonságosan, gyorsan hazajuthassanak az éjszakai órákban – mondta el Páva.

Emellett hétköznaponként hetente egyszer három órán át ingyen vehetik igénybe a Kossuth téri mélygarázst is a plasztiklapot felmutatók, míg a mindenkori árból húsz százalék kedvezményt is ad ugyanott az üzemeltető.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Tüke-kártya az OTP és az önkormányzat által közösen kibocsátott, speciális kedvezményekre jogosító városkártya. Pécsi kereskedők szolgáltatásai és termékei vásárolhatóak, illetve vehetőek igénybe vele. A kártyát, amely paypass, azaz érintés nélküli fizetésre is alkalmas, minden, 14. életévét betöltött természetes személy igényelheti. Csak azt kell igazolnia a lakcímkártyájával, hogy állandó lakcíme vagy tartózkodási helye Pécs városa.

[frame]Hol, mennyiért, hogyan?

Az új kártyák 2015. december 31-ig érvényesek, azokat igényelni a www.tukekartya.pecs.hu-n, illetve a Széchenyi tér 1. alatti irodában lehet. A Tüke paypass kártyát, illetve nyugdíjasként a Maestro paypass kártyát most augusztus végéig térítés nélkül, igényelhetik a pécsiek. Lehetőség van arra, hogy az igényléssel egy időben, majd később utalással pénzt töltsenek a kártyára; az összeget pedig teljes egészében fel lehet használni a későbbiekben vásárlásra.

[/frame]

Hirdetés