Kirúgja a város a “Fidesz-kocsmát”?

Csaknem 13 millióval tartozik a Murphy’s Pub az önkormányzatnak, 8 havi bérleti díjjal van elmaradva. A Városháza aljában működő éttermet a szocik fideszes helynek titulálják, mert volt ott néhány kampány-buli, a városvezetés azonban felbontja a szerződést, amennyiben a bérlő nem fizet.

hirdetés

 

Az MSZP helyi politikusai támadásba lendültek, ezúttal a vendéglátás oldaláról próbálnak fogást találni a városvezetésen. Most azt nehezményezik a szocik, hogy a  „fidesz-haveri” kocsma bérlője tartozik a bérleti díjjal, amelyet a város nem is akar behajtani.

Az önkormányzat azonban már több hivatalos felszólítást is küldött. Egyelőre nem tudták felmondani sem a szerződést, mert időközben történtek részteljesítések.

– Folyamatosan küldünk ki egyenlegközlőket és felszólításokat. Az utolsó kiküldött felszólítás átvétele szeptember 24-én történt, a 30 napos fizetési határidő még nem járt le – mondta dr. Lovász István. Pécs jegyzője hozzátette, a bérlő nyilatkozott is arról, hogy a hátralék törlesztését megkezdi.

Mindezek ellenére úgy tudjuk, az Önkormányzat kész felmondani a bérleti szerződést, amennyiben november elejéig nem érkezik meg a 13 milliós tartozás a város számlájára.

A Gazdasági Bizottság egyébként a Murphy’s Pub, illetve ezzel együtt két másik belvárosi vendéglátóhely bérleti díját is csökkentette átmenetileg 2009 és 2010 között, mintegy 25 százalékkal. A testület ugyanis elfogadta „a megváltozott gazdasági körülményekre és az EKF beruházások miatti bevétel csökkenésre” hivatkozó kérelmeket.

A Murphy’s-t üzemeltető Vörös Ferenc szerint a Pub körülbelül annyira fideszes hely, mint a belváros bármelyik étterme.

– Leginkább edédidőben látni ezekben és nálunk is városházi, illetve hivatali dolgozókat. Van, hogy fideszesek térnek be, van, hogy a szocialisták, annak idején még Toller Laci is nálunk evett – mondja.

Elismeri a tartozást, ugyanakkor azt mondja, százmilliós nagyságrendben fejlesztette az épületet, amely szerinte érdeke a városnak is. Azt állítja, nem a bérleti díj-tartozás miatt, hanem teljesen más érdekek mentén került az MSZP célkeresztjébe, amiről egyelőre nem mondott többet.

 

A pártok kocsma körüli, szerdai nyilatkozatai a Hírzóna rovatban olvashatók!

 

 

 • Névtelen

  Van bőr az “ember” arcán?

 • Bandi

  Az ilyen eberek miatt tart itt az ország. Sajnos nem csak egy van belőlük. Ajaj! Nagy a baj! Az összes tolvaj bandát tudnám hova tenni. A családját is. Párttól függetlenül. Nem kell el felejteni, hogy az is bűnös aki hallgat.

 • csókos

  Hulljon a férgese! Én tartoznék a banknak, vagy az önkormányzatnak. Na hiszen. Másnap az utcán lennék. Az ilyeneket lámpavasra!

 • focista

  Elnézést, de szerintem nem a versenyről van szó, hanem a törvényességről. Szerintem nem tesz senki semmit tönkre, csupán arról lehet szó, hogyha a törvényes keretek közt műkszik minden akkor semmi gond nincs, de ha igen akkor már gáz van. Én is úgy gondolom, hogy mindenki kapja azt amit megérdemel.

 • Kosaras

  Bocsánat nem akarok munkaügyi vitákba beleszólni de nagy tahó az aki /miután az IRC elmaradt/ tönkre tesz egy autóversenyt.

 • B. Bandi

  A Tóth B. és a Kőhegyi Pityu ott ettek valamelyik nap. Ha jól láttam, az egyik halászlevelet zabált, a másik pedig valami húsfélét, talán steaket.

 • Érdekes

  a Suez-t ki tudták rúgni azonnal. MAGYAR égre MAGYAR ufót, igazi padlóra köpős kell a Mörfi helyére!!!!

 • Gerorgina

  Hogy is van ez kérem?
  Remélem a Vörös F. tulajdonában, és a Jankó G. által irányított Brill biztonsági szolgálathoz kivonul hétvégén a rendőrség, NAV, munkavédelem.
  Nyílt titok, hogy a Vörös F. nem fizeti ki a dolgozóit, a Jankó G. pedig olyan biztonsági emberekkel is dolgoztat, akik nem rendelkeznek megfelelő papírokkal.
  Nagy a Vörös F. tartozása, és mégis az ő cége dolgozik (Brill) a Baranya-kupán? Nagyon sok biztonsági őrt nem fizetnek ki, de mégis mindenki hallgat. Akkor ha van még törvényesség ebben az országban, akkor a fent nevezett hatóságok megjelennek szombat vasárnap a Baranya-kupán, és a pécsi hullámfürdőben. Ja, és a Pécs, Király utca 2-ben a Brill központban.
  Egyébként köszönöm a gyors választ, csak ebben az a baj, hogy nem a Vörös F. válaszolt. Lehet a fia vagy a lánya? Esetleg valaki meg van fizetve? Abban az esetben, ha én nem valós dolgot állítok akkor miért is volt van munkaügyi per a Brill ellen? Miért szervezkednek a biztonsági őrök. Egyébként, ha nincs mitől tartani akkor nyugodtan mehetnek a fent említett hatóságok, hiszen nincs mitől tartani. Én soha nem dolgoztam a Vörösnek. Nem is dolgoznék a magát “Don bá”-nak nevezett embernek. Egyébként lehet mosakodni, de már késő. A pont pontot jelent, ebben commentben.

 • Névtelen

  Igen folytasd…

 • Névtelen

  Hát igen ! Valószínű egy fizetett ellenségem vagy
  Persze csak remélni tudom hogy ez már a múlt !
  Ha megadnád a neved és elérhetőségedet úgy ahogy
  Illik ! Hiszen engem is feltüntettél ! Ráadásul nem szép
  Fényben ! Megírnàm én is rólad hogy milyen alkalmazott voltál ! Meg talán
  Azt is hogy mi az igaz és mi az ami nem a kommentedben !
  Amit írsz azt Te sem gondolod komolyan !
  Sajnálom hogy ilyen véleménnyel bírsz rólam és a munkahelyedről !
  Viszont sok sikert kívánok az èlet hátra lévő részében !
  Hidd el senkinek sem könnyű bármelyik oldalon állsz !
  Üdvözlettel ! Vörös Ferenc

 • azta

  Oké Tanárbá ne kapd fel a vizet!

  A lényeg a lényeg,hogy próbálnál te tartozni bármilyen szolgáltatónak vagy a banknak 8 hónapig retorzió nélkül.

 • Gerorgina

  A Vörös? Nem fizet a biztonsági őröknek sem. Tulajdonosa a Brill biztonsági szolgálatnak is. Ennek a központja a Murphy’s Pub (Pécs, Király utca 2) felett van. Miért csak az éttermével foglalkoznak? A Vörös azt hiszi mindent meg tehet (teheti is). Nagyon jó kapcsolatai vannak Pécsen a NAV-nál, rendőrségnél… Tudomásom szerint 58 biztonsági őrnek tartozik. Nagyon sokan tudnak arról, hogy nem fizeti ki a biztonsági őröket, de még is hallgatnak. A biztonsági vezető (Jankó Gabriella) azt mondta (állítólag) mindenki mehet akárhova, senki nem tud semmit tenni. A Jankó Gabriella olyan emberekkel is dolgoztat a Vörösnek (Brill) kiknek nincs engedélyük ahhoz, hogy Biztonsági őrként dolgozzanak. Jelenleg is folyik az emberek toborzása a most hétvégén induló Rally versenyre, amit a Vörös, és annak csapata (Jankó Gabriella). Na igen el felejtettem írni, hogy a pécsi hullámfürdőben (most hétvégén) is a Brill biztonsági szolgálat fog dolgozni, továbbra is bejelentés (NAV felé) nélkül. Ja igen. A hullámba versenyek idején kik is járnak? Ki az egyik tulajdonosa? Antonió. És nem a Banderas.

 • Kosaras

  Mai napig ott iszik egy társaságban szoci-jobbik képviselő, én is láttam. Néhai polgármesterünk is volt ott vendég, hülyeségnek tartom igy megközeliteni a város egyik legjobb helyét.

 • Tanárbá

  Ott van, hogy 8 hónapja! Nem tudsz olvasni?

 • azta

  Hány éve nem fizet már,ha ennyi tartozás összejött? Türelmesebb a Városháza,mint egy bank.

 • Amit tudok!

  A Capri szoci hely, a Kőhegyiék viszik, de ők etetnek a Szlívenben is. Fuchs mesterék vitték a Bázist, majd diszkót csináltak a Tüzér utcából. Szoci alpolgármestereké fél Orfű, kempingestől. Folytassam még?