hirdetés

Postavölgy megúszta a hulladékudvart

 • Joe

  Kedves “Kommentelők”!

  Nehezen vettem rá magam, hogy beszálljak a szópárbajba, de úgy érzem, hogy ezt most meg kell tegyem, ugyanis 6 éve még jómagam is (20 évig) kertvárosi voltam, azóta pedig (talán) Postavölgyinek mondhatom magam.
  Tudjátok, szerintem egyetlen nagy probléma van ebben az egészben! Hagytuk magunkat megosztani, politikai pártok érdekeinek kiszolgálójává válni. Engedjétek meg, hogy a hozzászólások alapján próbáljak válaszolni.

  NAJA:
  A Postavölgyiek nem ették meg eddig sem, és ezután sem fogják megenni a hulladékukat. Egyszerűen csak megvárták a lomtalanítás idejét és kitették zsákokba csomagolva a különböző hulladékokat. Örülök annak, hogy te ezen területen okosítottad magad, azonban elgondolkodtat az a tény, hogy te sem jöttél rá a lényegre: Nem az volt a bajunk, hogy “európai” módon kezeljük a hulladékot, hanem az, hogy nem “európai” módon a lakott övezet közvetlen közelébe telepítik a központi begyűjtő helyet. Szerintem ennek belátásához nem kell semmilyen diploma, csupán a jó érzés és az egyszerű paraszti logika (ami többet ér bármilyen nagyra tartott “európai” diplománál) elegendő.

  JA A KERTVÁROSI LAKÁSOK:
  Kedves barátom! Tipikus mai gondolkodás: Ha 200 méterre lenne, mi közöm hozzá? Téged abszolút nem érdekel, hogy tőled 200 méterre mi történik, a lényeg, hogy neked jó legyen! Figyelj: Ha vannak gyerekeid, akkor ők valószínűleg 200 méteren kívül is játszanak, bicikliznek, fociznak! Ha nincsenek, akkor majd (talán) lesznek. Kíváncsi vagyok az ő érdeküket képes leszel-e majd képviselni.
  Egyébként szerintem próbáljátok meg azt elérni (ez 20 év alatt nekem sem sikerült), hogy a benneteket teljesen jogtalanul sarcoló LAKSZÖV-ről leszakadjatok. Hidd el, őszintén szurkolok nektek ezért! Fogjatok ti is össze úgy mint mi és lehet, hogy nektek is lesz közösségi siker élményetek.

  Meixi Bubu:
  Mindannyian akik ott voltunk, tudtuk mi ellen tüntetünk. Miből gondolod, hogy a WC-be öntöttük az olajat és az akksi savat? Csak nem bevált ez a módszer nálad? A barlangrajz egyszerűsége rád is illik, bár a nagysága kevésbé!

  Lehet2:
  Nem ettünk meg semmiféle maszlagot! Igen igazad van, ezt kellett volna tennünk az összes multi építkezésénél is, sőt a bejövetelük ellen is így kellett volna kiállnunk! Sajnos ezt elhalasztottuk, de vajon te tettél ez ellen valamit?

  Szóval barátaim, ahelyett, hogy újfent egymás ellen kommentelünk, szerintem nézzünk magunkba és legyen mindannyiunk számára ez egy jó példa arra, hogyha nem csak a személyes érdekeinket nézzük és nem hagyjuk magunkat a politikai pártok befolyása alá kerülni, akkor igenis képesek vagyunk a saját sorsunkat a kezünkbe venni.
  Tudom (sokan tudjuk), hogy ez a megoldás már akkor létezett, amikor a tüntetések elkezdődtek és ebből a forgatókönyvből az aktuális vezetés szeretne tőkét kovácsolni, a magam részéről mégis jó érzéssel tölt el, hogy sikerült megakadályozni.

  Legyen ez egy követendő példa mindannyiunk számára!

 • lehet2

  nem öreg, nem érted postavölgyi. tiltakozol, mert valaki megetette veled a maszlagot. tényleg írd már le, hogy tescoba hány kocsi jár, az miért nem zavar?
  miért közúton kell futni???
  ott az egész környék, a természet, hagyjuk már az áldumát
  az anyuka miért tolja a babakocsit az úton, bocs de ez nem normális sehol sem…

 • Másik Postavölgyi

  Ugye biztos ott voltál, amikor kidobta az árokpartra az aksit a tiéd mellé. Belőled süt inkább a kultúra.

 • naja

  Ha ipari létesítmény lenne, akkor építsék is az ipari parkba! De könyörgöm, ez egy lakossági létesítmény, a lakosságért! Azért rakják oda azt a tetvedék hulladékudvart, hogy az embereknek ne kelljen sokat autózni. Kirakják az ipari parkba, akkor ki fogja használni??? Megint az árokparton köt ki a tv!
  És igen, ha az én házamtól 200 m-re építenének ilyet pláne ennyi fával, nem kárognék. Mellesleg én is kertvárosi vagyok. Sokkal kisebb környezetromboló hatása van egy ilyennek, mint pl. egy baumax, tesco jellegű intézménynek a napi sok-sok kamionjával.

 • Meixi Bubu

  Postavölgyi!
  Egyszerű vagy mint a barlangrajz. Fogalmad sincs, hogy mi ellen tüntettél, csak szajkóztad, amit hallottál. Látszik az írásodból, hogy lövésed nincs mi épült volna oda a lakott területtől 300 méterre egyébiránt. De most majd nagyon jó lesz neked, továbbra is beöntheted a wcédbe az olajat, meg kidobhatod az árokba az aksidat. Szebb lesz a környék biztosan.

 • Másik Postavölgyi

  Amúgy ezen az úton gyalogol haza, aki elkési a buszt, diákok, felnőttek. Babakocsit tolnak, kutyát sétáltatnak, futnak. Mert jó a levegő, kicsi a forgalom. Illetve ez volt eddig. A hulladékudvar bármilyen kicsi is, ezt megváltoztatja. De kritizáljuk csak nyugodtan az itt élő embereket, az nem kerül semmibe!

 • Postavölgyi

  Világos. Ha már ennyi minden (Tesco, Baumax, benzinkút) itt van, elfér a hulladékudvar is! Nem kérte senki a kertvárosi lakó ablaka alá. Azt viszont kértük, hogy mint minden NORMÁLIS! városban, építsék lakott területtől távolabb. Pl ipari park és még sorolhatnám, mennyi ilyen van Pécs környékén. Most érthető, vagy ragozzam még?!

 • ja a kertvárosi lakások

  ha az én lakásom mellé 200 méterre tennék, akkor nekem végül is mi közöm lenne hozzá? mert ugye ott lett volna.
  ne legyünk már ilyen falusiak, a tesco ott van a kert végében, azzal semmi baj nincs. no komment
  és a kertvárosi lakosokat miért nem zava rja az út túloldalán oldalán lévő benzinkút, miért nem bontatják le??

  és nem kell a duma, hogy közel van, a google maps nem hazudik.

  itt nem is tiltakozással volt a gond egyébként, mert az kell, sőt kötelező, hanem azzal, hogy itt néhány ember megvezette az embereket, és nem tűnt úgy, hogy a többség vette volna a fáradtságot a tájékozódásra. az is fura, hogy meixnerünk nem szólt semmit, pedig környezetvédelmi alpolgármesterként tudott mindent.

 • Postavölgyi-2

  Nem tudom mi lenne a véleményük a kommentelőknek, ha az Ő lakásuk mellé építenék a hulladék udvart, mert biztos nem ezen a környéken élnek! Mi köze a lakók tiltakozásának a székházfoglaláshoz? Az nem a lakóság akciója volt!

 • Postavölgyi

  Gondolom az előttem szólók közül egy sem postavölgyi. Szerintem mindenki törődjön a maga problémájával. Nem a tiltakozás sport, hanem a mások tettét bírálni. Ha Postavölgy, Szellemváros és Kertváros tiltakozik, okuk van rá. Világos, hogy kell hulladékudvar, senki sem vitatta. De ha lakóházak közvetlen közelébe építjük, tegyük már meg azt a szívességet, hogy megkérdezzük tőlük, mit szólnak hozzá. A kedves kommentelők meg hajrá ajánlják fel, építsék az ablakuk alá. Azt azért ugye mégsem.

 • naja

  Túrót lesz nyugi. Ez sem fog tetszeni nekik. Addig pattognak, amíg bedurcizik az eu és majd mi fogjuk meginni a levét, mint a székházfoglalásnak.

 • nem értem

  tehát most akkor nyugi lesz?

 • Johnny Weismüller

  Kíváncsi vagyok, most majd mibe fognak belekötni a postavölgyiek. Mert tiltakozni egy sport, amit a magyar különösen nagyon szeret űzni!

 • naja

  Azért arra kíváncsi lennék, hogy a kedves postavölgyiek mit csinálnak a hulladékaikkal, megeszik? Képmutatás a köbön!
  Egy európai módon megépített hulladékátvételi pont SEMMILYEN módon nem befolyásolja, NEM BEFOLYÁSOLHATJA a környezetét, tudom, mert ezt tanultam. Az egyedüli probléma ami miatt aggódni lehet az a forgalom növekedése, de arra pedig kapnak új utat. Ez a fejlődés kérem szépen. Ki lehet költözni tanyára, a városi élet ilyen dolgokkal jár.
  Több postavölgyi osztja a véleményemet, csak nekik nem ekkora a szájuk.
  NA, lehet moderálni, fikázni stb.