Több száz törés és zúzódás

 • Pityu

  Én ezt nem értem! Kinek a tulajdona a házam előtti járda?

  – Ha takarítani kell akkor az enyém.

  – Ha hírdető táblát szeretnék ott elhelyezni, akkor Közterület
  Foglalási Engedély-ért kell folyamodnom.

  Legjobb lesz, ha megkérdezem a Földhivatalt. Talán ott kiderül, hogy kinek a tulajdona.

 • MZ/X

  Márk szerintem mindenki tudja hogy tél van! De attól még nem állhat meg az élet! Vagy ha senki sem megy be dolgozni mondván hogy piros riasztás van akkor mi lenne szerinted?! Lehet te megteheted ezt mert otthon ülő semmirekellő vagy de mások nem ilyenek!
  És ha a biokom nem képes megbirkózni a helyzettel akkor vonjanak be más céget is és ne a tavaszt várják csak! Erről ez a véleményem!

 • Márk

  Vegye már észre valaki, hogy tél van… Puszit is kérhetnek a fenekükre a kártérítés mellé, úgyse fog senkit érdekelni

 • Pálfi Ibolya

  Hol van szó a megelőzésről? Pl. Valamilyen módon tároló konténerben kirakni a homokot a kritikus, előre látható, tudott fagyás miatt, és aközmunkások pedig kaphattak volna csúszásgátlót a cipőjükre, és hajrá. Ja, ha nincs szándék, de kibújok a felelősség alól.Mert ugye jogok és kötelességek, itt úgy tűnik kibújás a kötelesség alól. Felelős?Számonkérés? Vagy fogyatékos szellemiségű az érdemben intézkedni köteles?

 • MZ/X

  “vagyis mindenki csak saját felelősségére indulhatott útnak, egyetlen szolgáltató sem tehető felelőssé a balesetek miatt”

  De jó fejek komolyan mondom! Nekem muszáj volt dolgozni menni ha nem akarom hogy elveszítsem a munkahelyem! Csúszkáltam is az autóval rendesen! Szerencse, hogy nem történt baleset!
  Milyen hozzáállás ez, hogy ha azt hiszik szólnak akkor már nem is kell megcsinálni a munkájukat és sz*rnak az adófizető állampolgárokra!

 • Külföldi

  A japánok hókotrási technikáját javaslom tanulmányozásra! Youtube kiválóan alkalmas rá.

 • Re: Pécsi

  A Tesco parkoló a Tescoé! Ott lehet reklamálni. A Vis Maior helyzet addig él(t), ameddig a riasztás érvényben van, volt. Mivel azt visszavonták, ma már nyugodtan kérhetsz kártérítést az illetékestől, ha magánház előtt zakózol, akkor a tulajtól, ha városi közterületen, akkor a Biokomtól, ha nem városin, akkor a Közúttól, stb.!
  Ha még valami nem világos a leírtakból, szólj és értelmezem helyetted. Tökre ráérek.

 • Kifogás !

  Na ez egy HATALMAS jó kifogás, hogy meglehessen kerülni, a kártérítések kifizetését ! Csak kérdezném a jogalkotót, hogy véletlenül aki olyan útszakaszon ér ilyen baleset, és az a fent említett bizonyos járdaszakasz, épp nemköthető, és nem róható fel senkinek, a takarítás hiánya , azokkal mitörténik ? Pedig itt Pécsen is, ha jól körülnéznék, biztosan nem egy ilyen helyet találnánk ! Tudom, azok fogadják el azt a szomorú tényt, hogy így jártak, és elmehetnek oda a problémájukkal, ahova a partszakad, mondván hogy minek bóklásztak kint az utcákon. Hmmmm.

 • Pécsi

  Aki ma esik el, annak lehet kártéritést kérni? a Budai vámnál lévő Tesco parkolója olyan volt mint a jégpálya. Kinek a kötelessége azt eltakaritani? Tehát ha a magánház előtti járdán esek el, akkor a tulajtól kérhetek kártéritést, ha máshol, ahol a Biokomnak kellene takaritani, ott nem. Az adót nem azért fizetem, hogy rendben tartsák amit kell? Azért az egy kicsit furcsa, hogy a szolgáltató tehet nem tehet arról, hogy csúszott a járda.