6 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzónaFérfi röplabda NB I: két vereséggel zártunk

Férfi röplabda NB I: két vereséggel zártunk

A férfi röplabda NB I. szombati mérkőzősét a POTE-csarnokban láthatták az érdeklődők, a PTE-PEAC két vereséggel zárt. 

VANNET PTE-PEAC – Pénzügyőr SE 2-3 (19, 21, -16, -16, -9)

PEAC: Demeter, Gyöngyösi, Kiss, Storcz, Szabó G., Takács. Cs.: Balassa, Kaszás (liberó), Portik.

Mészáros Péter edző:
„Amíg befogadtuk a nyitásokat, addig támadni is tudtunk.’

Három kezdő játékos hiányzott a PEAC-ból, Horváth Balázs és Kovács Róbert sérülés, Fodor Dániel családi ok miatt. Amíg jól ment a nyitásfogadás, addig sokat támadott centerben a Pécs, és így a szélső ütők is egyes sáncnál támadhattak. A harmadik játszmától azonban nyitásfogadásban elbizonytalanodtak a hazaiak, és így az elmaradó középtámadások miatt összeállt a Pénzügyőr szélső blokkja, ami ellen a hazaiaknak sokszor nem volt ellenszere. Ugyanakkor a Pénzügyőr támadásban, különösen átlő poszton nagyon felerősödött.

A PEAC-nak ezzel elúszni látszanak a felsőházi reményei, de amíg matematikai esély van, addig nyilván nem fogják feladni. Bíznak a sérültek felépülésében, egy-két bravúr győzelemben, és reménykednek, hogy a riválisok már nem szereznek néhány pontnál többet.

A következő bajnoki mérkőzés elhalasztását kérte a Debrecen, így szabad hétvége következik, majd február 15-én utaznak a pécsiek a DEAC-hoz.

JUNIOR MÉRKŐZÉS

PTE-PEAC – Pénzügyőr SE 0-3 (16, 18, 20)

PEAC: Balassa, Pólics, Portik, Toldi Soós, Várhalmi. Cs.: Balla (liberó), Hajas, Wohlfarth.

Gyöngyösi Zoltán edző:
„Fodor Dániel fogadásban és támadásban is nagyon hiányzott, mintha nem is hitte volna el a csapatom, hogy nélküle is győzhetünk, egyedül Pólics Kevin pörgött megfelelő szinten. A vasárnapi ifi tornán ennél sokkal többet várok!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő