7 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzónaOvi-limpia: két nap, hat sportág

Ovi-limpia: két nap, hat sportág

Május 27-én, kedden ünnepélyes keretek között nyitotta meg a Sportóvoda „Ovi-limpia” elnevezésű versenyét Csizi Péter, Pécs város sportért felelős alpolgármestere.

A meghívottak között szerepelt Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. kétszeres olimpiai bajnok vezérigazgatója, Rátgéberné Csák Magdolna, aki 125 alkalommal lépett pályára a magyar kosárlabda-válogatottban, és Rátgéber László, Magyarország legsikeresebb kosárlabda mesteredzője.

Az „Ovi-limpia” elsődleges célja a szervezett, játékos sportolási lehetőség biztosítása. Csizi Péter beszédében kiemelte, reménykedik benne, hogy a jövőben Pécsnek is lesznek olimpiai bajnokai.

– Olimpiai résztvevőkkel már büszkélkedhet a város, emellett Sors Tamás személyében paralimpiai bajnoka is van Pécsnek. Bízom benne, hogy a következő ötkarikás játékok valamelyikén pécsi sportoló is felállhat majd a dobogó legfelső fokára. Azonban nem lehet mindenkiből olimpiai bajnok, viszont fontos, hogy a sportot már ilyen fiatal korban megszerettessük a gyerekekkel, hiszen ezáltal válhatnak egészséges felnőttekké – mondta Csizi Péter.

4

A Sportóvodába járó gyermekek a rendezvény alatt játékos formában ismerkednek meg a versenyek légkörével, emellett megismerik saját képességeiket is. Az óvoda dolgozói a versenyszellem mellett nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy mindenki pozitív megerősítésben részesüljön.

A 93 óvodás „olimpikon” hat sportágban méri össze tudását az „Ovi-limpia” két napja alatt, kosárlabdában, dzsúdóban, golfban, súlyemelésben, maratoni futásban és lovaglásban állnak rajthoz a gyerekek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő