15 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzónaPécs 2010: beadták az igazolásokat

Pécs 2010: beadták az igazolásokat

A Pécsi Női Kosárlabda Kft. (PNK) a minap megküldte az MKOSZ részére azon dokumentumokat, melyek szükségesek a NB I-ben való induláshoz – olvasható a csapat honlapján. A kft. tízmilliókat fizetett ki másfél hónap alatt.

A szövetség a PNK Kft.-től a 2010. évre vonatkozó mérleget, a 2011/12-es szezonra vonatkozó üzleti tervet kérte, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal igazolását arról, hogy a társaságnak nincs köztartozása.

A cég alig két hónap leforgása alatt, június elejétől közel hatvanmillió forintot fizetett ki korábbi tartozásainak csökkentésére játékosoknak, edzőknek, szállítóknak, valamint az adóhatóságnak. Az ehhez szükséges forrást a klub a Szigetvári Takarékszövetkezetnek, valamint a pécsi önkormányzatnak köszönheti – írja a közlemény.

Mint írják, a klub korábbi és jelenlegi játékosainak többsége átérezte a jelenlegi helyzet súlyát, és elfogadta a felé fennálló elmaradás kifizetésének reális ütemezését. Hasonló hozzáállást tapasztaltak a háttérben dolgozók, valamint klubbal többéves üzleti kapcsolatban álló vállalkozások részéről is.

A kommüniké szerint az elfogadott kifizetési ütemterv megvalósulása alapján a PNK Kft. elérheti azt az állapotot, hogy 2012. január 31-re nem lesz tartozása, s egyben bíznak abban is, hogy egy év múlva ismét „vendégül láthatjuk az európai női kosárlabdázás krémjét”.

Megemlítik azt is, hogy a szezon befejezésekor meghirdetett ,,Összefogás a Pécsi Női Kosárlabdáért” mozgalom keretében beérkezett felajánlásokat nem az említett kifizetésekre használták fel, ám amint megérkezik az NB I-es indulásról szóló értesítés, akkor szükség lesz ezen összegre, hogy biztonsággal folytatni tudják a vállalt ütemezések szerinti teljesítéseket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő