8 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapSportSima győzelem a portugálok ellen

Sima győzelem a portugálok ellen

A magyar női kosárlabda-válogatott 24 ponttal legyőzte a portugálokat szombaton Pécsett az Európa-bajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában, ezzel nagy lépést tett a júniusi, csehországi kontinenstornára kijutás felé – adta hírül az MTI. 

Eredmény, E csoport, 5. forduló: Magyarország-Portugália 68-44 (22-13, 17-12, 16-11, 13-8)
A legjobb magyar dobók: Fegyverneky 12 pont, Zele 9, Vandersloot 9

A magyar csapat tavaly novemberben 67-50-re verte a portugálokat Ilhavóban, az akkor 20 pontot szóró – és a napokban Salamancából Törökországba szerződött – Krivacsevics Tijána ezúttal is rendelkezésre állt, irányító poszton Alexandria Quigleyt viszont a múlt héten honosított amerikai Vandersloot Courtney váltotta.

A Lauber Dezső Sportcsarnokban a vendégek 10-7-nél még vezettek, ezt követően azonban fordított a magyar együttes, majd magabiztosan növelte előnyét. A második negyedben Fegyverneky Zsófia vezérletével nőtt a különbség, így a hazaiak a nagyszünetben már 14 ponttal vezettek.

A magyarok szerdán a szlovákiai Pöstyénben zárják a selejtezőt, és ha ott is nyernek, akkor biztosan kijutnak a jövő júniusban Csehországban sorra kerülő kontinenstornára. A részvétel akkor is lehetséges, ha kis pontkülönbséggel kikapnak Szlovákiában. Az Eb-re a kilenc csoportgyőztes és a hat legjobb második jut ki, a rendező csehek alanyi jogon kapnak indulási jogot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő