13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzónaÚj honlappal jubilál a Pécsi Sport Zrt.

Új honlappal jubilál a Pécsi Sport Zrt.

A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. július elején ünnepelte első születésnapját, ennek kapcsán Vári Attila vezérigazgató és Csizi Péter alpolgármester sajtótájékoztatón mutatta be egyben a társaság új internetes honlapját is.

Vári Attila elmondta, hogy az elmúlt egy év alatt sikeresen csökkentették az öt legnagyobb önkormányzati sportlétesítmény (Sportcsarnok, Lőtér, Hullámfürdő, Jégpálya és Várkői-stadion) költségeit, ugyanakkor saját bevételeiket is sikerült növelniük, így az előző évekhez képest gazdaságosabb és takarékosabb, kevesebb önkormányzati támogatást igényel ezek működtetése.

Az ünnepre készült el új honlapjuk is (www.psnzrt.hu), amely egy céges és egy klasszikus hírportál ötvözeteként szeretné felölelni a város részben profi, de sokkal inkább szabadidő- és diáksport-életét, és ahol a folyamatosan frissülő sporthírek mellett bemutatkozik valamennyi intézményük is. A portál segítséget nyújt azoknak a szülőknek is, akik gyermeküknek keresnek sportolási lehetőséget, adatbázisukból több klub és szakosztály közül is választhatnak.

A társaság rendezi a város legtöbb szabadidő-sportolóját megmozgató városi kispályás labdarúgó bajnokságot is, amelyen családi napok szervezésével próbálták nem csak az apukák számára élvezhetővé tenni a mérkőzéseket.

2011-től a pécsi szabadidősport programjainak szervezése is a PSN Zrt. kezébe került, amelyek sorában nagy érdeklődésre számot tartó fitnesznapot is rendeztek, de olyan új sportágakkal is megismerkedhettek az érdeklődők, mint a wakeboard vagy a disc golf. A diáksport, diákolimpia helyi eseményein pedig az elmúlt tanévben több ezer gyermek jutott rendszeres sportolási és versenyzési lehetőséghez.

Csizi Péter alpolgármester szerint is fontos lépéseket tett a társaság a pécsi sportélet megújítására, kiemelte, hogy a zrt. szlogenjét (Mozgásba hoz!) immár a hétköznapok valóságának tekinthetik a sportszerető pécsiek.

Szűcs Zsolt írása

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő