13 C
Pécs
vasárnap, május 5, 2024
KezdőlapAbszolút NőFészek2015: tervezésre fel!

2015: tervezésre fel!

Mikor készítsünk magunknak kalendáriumot, ha nem az új év első napjaiban? Persze ma már teendőink nagy részét okostelefonunk naptárjába jegyzeteljük, de azért nem árt, ha otthon vagy az irodában akad egy hagyományos típus is. 

Naptárt a hűtőre!

Az egész elképzelés alapja a mágnes, amikkel jellemzően amúgy is beterítjük a hűtőt. Ezt a megoldást akkor tudjuk a legjobban megvalósítani, ha óriási frizsiderünk egyik oldala szabad.

Vágjunk megfelelő méretűre egy fekete öntapadós tapétát, esetleg matricát, és ragasszuk körbe a széleit tapétacsíkkal – a lényeg, hogy adjunk neki valamilyen keretet. Ha ez megvan, dekor filccel írjük rá a napokat és osszuk fel 35 (7×5) egyelő méretű négyzetre – és már kész is a táblánk. Ezután csupán kör alakú mágnesekre lesz szükségünk, amit gyakorlatilag bármilyen hasonló méretű és alakú koronggal összeragaszthatunk és felszámozhatunk.

A naptár ÍGY készül lépésről-lépésre.

Ha mégsem akarnánk összeragasztgatni az hűtőt, vagy netán máshová szánnánk a kalendáriumot, készíthetünk fali változatot is. Nem kell hozzá más, csak egy kis vödör táblafesték, amivel felmázoljuk a falra a kívánt mérető alapot, és már írhatunk is rá krétával. Az eredmény majdnem ugyanilyen lesz.

naptár1

Szülinap emlékeztető

Minden évben megfogadod, hogy idén egyik családtagod és barátod születésnapját sem felejted el? Mégis mindig napok múlva telefonálsz rá az ünnepeltre? A mobil naptárba jegyzetelés, és az emlékeztető beállítása persze ez esetben is az egyik legkézenfekvőbb lehetőség, de ha ennél valamivel látványosabb és esztétikusabb megoldásra vágysz, akkor próbáld ki ezt.

Végy egy kívánt méretű deszkát, vagy ha van otthon régi ruhaakasztó, akkor az is megteszi, de ha tényleg nincs semmi ilyesmid, kartonpapírból is megvalósíthatod az egészet. Amennyiben pedig az alap megvan, tulajdonképpen csupán festék, lakk, és néhány kampó kérdése a végeredmény. Az elv jól látható, a tizenkét hónapot felírjuk (vagy felragasztjuk) szépen egymás mellé, majd alá akasztjuk – névvel ellátva – szépen sorjában a születésnapokat. Nagyon ötletes, dekoratív, örök érvényű és bővíthető is.

szülinap naptár

Dobozos naptár

Annak, aki a papír megszállottja, és szeret bő jegyzeteket készíteni egy-egy naphoz. Persze ez a típusú kalendárium tényleg csak akkor válhat hasznunkra, ha minden reggel átforgatjuk a lapokat, máskülönben pont olyan könnyedséggel fogjuk elfelejteni  az eseményeket és találkákat, mintha fel sem írtuk volna.

Túl sok „alapanyagra” mindenesetre nincs szükségünk a megvalósításhoz. Kell egy kosárka, amibe bele tudjuk állítani a lapokat, emellett tizenkét vastagabb kartonpapír, amire a hónapokat írhatjuk. Ha pont ugyanilyeneket szeretnénk, akkor az ehhez tartozó nyomtatható mintákat ERRŐL az oldalról le lehet tölteni. A kartonlapok közé pedig tegyünk vékonyabb papírokat, akár füzetlapokat. Egy lap, egy nap – így bőven lesz helyünk jegyzetelni.

naptár3

[note note_color=”#f7f79c”]

Néhány letölthető apróság, ha a egyedivé szeretnénk tenni 2015-ös határidőnaplónkat

Színes pasztell matricák

Még több pasztell rendszerező matrica

Virágoskertre emlékeztető matricák 

Nyomtatható, lefűthető asztali naptár[/note]

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő