15 C
Pécs
vasárnap, május 5, 2024
KezdőlapSportPécsi sikerek az orvosi versenyen

Pécsi sikerek az orvosi versenyen

Több pécsi is ott volt az Ausztriában a World Medical and Health Games-en, azaz az orvosoknak és egészségügyi dolgozóknak szervezett megmérettetésen. Bíróné dr. Molnár Valéria Welsben abszolút női első helyezést ért el a félmaratoni távon, azaz 21 km-en. A magyar csapat két legeredményesebb sportolója Kácser Krisztina gyógytornász és dr. Stefanovits Ágnes szülész-nőgyógyász voltak. Mindketten három arany és két ezüstérmet szerezve.

Hobbifutóból a világ legjobbjai között Bíróné dr. Molnár Valéria. A háromgyermekes anyuka Pécsett járt egyetemre és a mai napig pécsiekkel edz.

– Áprilisban találtam rá egy nagyon barátságos és összeszokott csapatra itt Pécsett, akikhez azonnal csatlakoztam. A világversenyen már a Fittbike SE tagjaként indultam Ausztriában – meséli boldogan Vali.

A Medigamesen a magyar csapat két legeredményesebb sportolója Kácser Krisztina gyógytornász és dr. Stefanovits Ágnes szülész-nőgyógyász voltak. Mindketten három arany és két ezüstérmet szereztek.

Krisztina jelenleg a PSN Zrt igazolt versenyzője, 800, 1500, és 3000 méteren is főlényes győzelmet aratott. Ágnes Pécsett született, dolgozik és jelenleg is a PVSK igazolt versenyzője. A versenyen súlylökésben, diszkosz és kalapácsvetésben szintén fölényesen maga mögé utasította a teljes mezőnyt.
A versenyen 1980 óta több mint 70 ország 100.000 sportolója fordult meg. A világbajnokság célja, hogy nemcsak az orvosokat, hanem az egészségügyi dolgozókat is mozgásra, versenyzésre bírja.

A World Medical and Health Gamesen több mint harmincegy nemzet ezerkétszáz résztvevője összesen húszféle sportágban állt rajthoz.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő