13 C
Pécs
hétfő, május 6, 2024
KezdőlapKékhírekLekapcsoltak egy szír embercsempészt

Lekapcsoltak egy szír embercsempészt

Egy szír állampolgárságú férfit hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök.

Mint arról korábban írtunk, a rendőrök 2020. január 3-án öt határsértőt fogtak el. A Horvátországból illegálisan érkezett férfiak szír állampolgárnak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A rendőrök a migránsokat előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, majd meghallgatásukat követően a hatályos visszafogadási egyezmény alapján átadták a horvát hatóságoknak.

A bevezetett intézkedések eredményeképpen a migránsok elfogását követően a rendőrök a helyszín közelében egy autót is ellenőrzés alá vontak, amelynek vezetőjével kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy migránsok külföldre jutásában akart segítséget nyújtani. Az autót vezető 45 éves szír állampolgár nem tudott elfogadható magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodik Magyarországon. A rendőrök a gépjárművet lefoglalták, a csempészt pedig elfogását követően előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra. A férfit embercsempészés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő