Keressük Pécs legmenőbb apukáit!

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy az anyák napja “testvére”, az apák napja nagyon kicsi népszerűségnek örvend. A jeles napon nemhogy programok nincsenek Pécsen, de a dátumot illetően sincs egyetértés. Mi azonban nem engedjük, hogy érdektelenségbe fulladjon a júniusi ünnep, felhívást teszünk közzé: keressük Pécs legmenőbb apukáit!

hirdetés

A viszonylag új, 20. századi, amerikai gyökerű nap dátumát tekintve sincs teljes egyetértés. Találkoztunk a június 16-i ünnepnappal, de úgy tudjuk, hivatalosan minden év június harmadik vasárnapján kell tartani az apák napját.

Az ünnep azonban nem örvend nagy népszerűségnek. Gellén Nórát, a Pécsimami Közhasznú Egyesület elnökét is kikérdeztük, tud-e valamilyen apák napi programról, amiről mi nem, de ő is csak egy programmal tudta bővíteni a listának legkevésbé sem nevezhető felsorolásunkat; ez pedig a Bikali Élménybirtokon megrendezett apák napi program. Június 17-re várják az apákat kódfejtésre és fegyverbemutatóra, de lesz harcosok klubja és lovagi torna is.

Ezzel pedig vége is szakad a nemlétező eseménysornak, többet ugyanis keresve sem találtunk Pécsett és Pécs környékén.

Mi azonban nem csüggedtünk, ha már nincs program, akkor legalább másképpen tiszteleghetünk az édesapák előtt, ezért felhívást teszünk közzé: keressük Pécs legmenőbb, hős apukáját. A „versenyen” egy képpel indulhat az apuka – amit nem csak ő maga, rokonai, barátai, családtagjai is beküldhetnek, így felhívásunk inkább a feleségekhez, anyákhoz, gyermekekhez, barátokhoz szól!

Hogy mit várunk?

Bármilyen felvételt, ami bizonyítja: az apák igazi hősök! Megható pillanatokat, vicces jeleneteket, képeket arról, hogy az apák feladata egy családban borzasztóan fontos, és az apa szerepe helyettesíthetetlen.

A képeket az info@pecsma.hu címre várjuk! Eredményt pénteken hirdetünk!

Hirdetés