Csavar, fémcső, tetoválás: melyik extrém eljegyzési gyűrűt vállalnád be?

Tetoválás, beültethető piercing, agancsgyűrű, fémcső vagy csavar, a lehetőségek tárháza szinte végtelen az alternatív gyűrűk terén. 

hirdetés

Ma már nem minden szerelmespár ragaszkodik a hagyományos karikagyűrűkhöz eljegyzésének, házasságkötésének kapcsán. Sokan inkább valamilyen más, egyedibbnek vélt alternatívát választanak összetartozásuk jelképének. Összegyűjtöttünk néhány érdekes megoldást.

Kockázatos, de népszerű megoldások

A tetoválások és piercingek népszerűségük ellenére nem feltétlenül a legjobb megoldások, ugyanis a kézfejen nem gyógyulnak szépen, mindig javítani kell rajtuk. Pécsett több tetoválószalontól kaptuk azt az információt, hogy inkább nem is vállalnak ilyen munkát.

A pécsi Tribal Tattoo-Piercing szalon tulajdonosa, Husz Péter szerint a kézen nem lehet megkímélni a friss tetoválást a víztől, a mechanikai hatásoktól, a gyorsabban cserélődő bőr és a sokat mozgó bőrredők miatt hamar és könnyen kikopik a tetoválás. Hiába csinálja meg a tetoválóművész szépen, a gyógyulási folyamat már nem rajta múlik.

Jól gondoljuk meg a piercinget és a tetoválást, sok galiba lehet vele!

Állati karikák!

Népszerűek az elhullajtott szarvakból és agancsokból készült gyűrűk is, amik eredeti mintázatukkal is jól mutatnak, de könnyen még egyedibbé tehetőek festéssel, karcolt mintákkal is. ITT egy videó, ami alapján csupán néhány perc alatt készíthető el a csodás ékszer.

Neked melyik tetszik a legjobban?

Anyacsavart az ujjra? Miért ne? 

Egy ügyesebb, szerszámokkal jól felszerelt pár akár még otthon is elkészítheti magának csavarokból az összetartozás ősidők óta használt jelképét. Rengeteg videó található ennek módjáról az interneten, például IDE kattintva egy húszperces kisfilmet láthatunk.

Akár teljesen karikára is csiszolhatjuk, de eredeti formában is megtartható a csavar

Nagyon pécsi gyűrűre vágytok? 

Gajcsi Blanka pécsi ékszerkészítő sokszor egészen különleges megbízásokat kap. Ugyan nála „egyszerű” gyűrűket rendelnek a párok, azonban minden darab személyre szól és külön történet kapcsolódik hozzájuk. Volt már, hogy a szerelmesek ujjlenyomatát vagy csillagjegyét, esetleg aláírásukat gravírozta a fémbe, de közös nyaraláson gyűjtött ásványokat is helyezett gyűrűalapokra egy megrendelőnek. Sőt egyszer egy nagy horgász hírében álló férfi kedvesével horgászcsomókat mintázó gyűrűpárt is kért az ékszerésztől.

Úgy tartják, az ujjnyom az egyik legegyedibb azonosító, így nem is lehetne ennél különlegesebb a gyűrű

Ti milyen személyre szabott ötlettel állnátok elő? 

hirdetés

Hirdetés