Jön a farsangi bálszezon, ami leginkább annyit jelent, hogy ellepik a várost a habos-babos, abroncsos szoknyájú lányok. A báli ruhát azonban sokkal egyszerűbben és nagyszerűbben meg lehetne oldani néhány frappáns ötlettel úgy, hogy még mélyen sem kell a zsebünkbe nyúlni. Pécsi stylistot kérdeztünk a témában.

hirdetés

Az első és legfontosabb tanács Lánczos Benkő Tímea, pécsi stylisttól az, hogy próbáljunk meg kicsit ellazulni, ami a báli öltözetet illeti. Senki nem kényszerít minket az abroncsos ruhákra, sem a strasszokra.

– Nyugodtan gondolkodjunk a már meglévő ruhatárunkban, de ha ott nem találunk jelenleg bálozásra alkalmas darabot, akkor sétáljunk be egy üzletbe, vagy akár turkálóba és válasszunk olyan darabot, amit nem először és utoljára fogunk felhúzni – mondja a stylist.

Na de mik is ezek a darabok? Íme öt tipp a hercegnőruha helyett:

Egyszerű és elegáns: a tüllszoknya

Fiatalos, friss megjelenést kölcsönöz egy egyszerű tüllszoknya, és sokkal trendibb választás az abroncsos harangszoknyánál. További előnye, hogy találunk a filléres tüllszoknyáktól, egészen a drágább darabokig mindenfélét, és színekben, fazonokban is rendkívül széles a választék a fénykorát élő darabból, a legtöbb üzletben.

Varrjunk gyöngyöket a már meglévő koktélruhánkra

Ha lapul a szekrényünkben egy csinos darab, de már századik alkalommal vennénk fel, nyugodtan dobjuk fel néhány gyönggyel.

– Varrhatjuk a gyöngyöket a ruha ujjára, dekoltázsára vagy bárhová, és máris trendi, sokkal divatosabb lesz a koktélruhánk – mondja Tímea.

Csipke, csipke, csipke

Akár a szoknya, akár a felsőrész van csipkéből, nem lőhetünk mellé. A csipke nagyon elegáns viselet, és ami annál is fontosabb, most igazán divatos.

Egy extrém kiegészítő: a szőrmegallér

Leárazások alkalmával vagy a turkálókban biztosan találunk a legújabb trendből: a szőrmegallérból. Nyakunk köré vagy vállunkra ejtve egy egyszerűbb ruhát is fel tudunk dobni vele, arról nem is beszélve, hogy végtelen variációban találhatunk belőle a boltok polcain.

Ne féljünk a kezeslábastól!

Fénykorát éli a kezeslábas viselet, ami lehet nagyon csinos, akár báli megjelenéshez is. Az egyszerűbb daraboktól a virágos mintásokig találunk sima fekete kezeslábast is az üzletekben – érdemes például egy díjátadó ünnepséget megnéznünk, a sztárok is imádják!

hirdetés