Újabb csemetékkel bővült az Újszülöttek erdeje

Ötven facsemetét kapott a Vajszló melletti öthektáros csemetekert, április 12-én kozármislenyi gyermekek ültették el a növendékeket. Ezzel a szemléletformáló programnak nincs vége: ősszel jön a folytatás!

Egy napfényes tavaszi délelőtt kerültek a földbe a legújabb kis csemeték a Mecsekerdő Zrt. Sellyei Erdészetének területén, egész pontosan Vajszlón. A kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskolából harminckét tanuló érkezett, hogy részt vegyen a szemléletformáló erdősítési programban – számolt be róla az erdőgazdálkodó.

Az apróságok szakemberek segítségével ültették a fácskákat, és az élménypedagógia módszerével játékos formában ismerkedhettek a környezetvédelemmel.

A program – mely ősszel folytatódik – a gyermekeket szállító és a csemeték ültetését finanszírozó BuszRent Kft. részvételével született meg.

Újszülöttek erdeje
A nagyszabású kormányzati program minden született gyermek után évente 10-10 facsemete elültetését tűzte ki célul. Az állami erdőgazdaságok, köztük a tavaly csatlakozó, Pécs környéki erdőket kezelő Mecsekerdő Zrt. tevékeny részt vállal az akcióban. Így került sor tavaly Vajszlón egy 50 ezer csemetét nevelő terület kialakítására, melyről mi is írtunk. A csemetekertben az Ormánság emblematikus fafaját, a kocsányos tölgyet, illetve gyertyánt, vadkörtét, vadcseresznyét, szilt és korai juhart nevelnek.