Újra támad a 30Y

Befejezte a munkákat a vendégzenészekkel felálló 30Y a törökbálinti Super Sizes Stúdióban, így finisben az egyedi hangzásvilágot kínáló új album. A Szentimentálé-koncerteken játszott számok mellett lesznek meglepetések a négylemezes kiadványban.

hirdetés

Bár a rajongóknak biztosan nem újdonság, de meg kell jegyezni, hogy a 30Y megszokott zenéje mellett immáron nyolcadik esztendeje időről időre különleges, kibővült felállásban is ad koncerteket. A 30Y Szentimentálé című különleges műsor alatt – amelyben például a Művészetek Völgyébe, az Ördögkatlanba, a Művészetek Palotájába látogatóknak többször is volt részük – a zenekar felállása kibővül a szintén pécsi Symphonic Brass Quintettel és az állandó vendégzenészekkel: Csalló Rolanddal (klarinét), Szűcs Qka Krisztiánnal (trombita, angolkürt) és Bóra Áronnal (ütőhangszerek).

Ezeket az eddig kísérleti jelleggel próbálgatott játéklehetőségeket intézményesítik e hetekben, ugyanis a lemezfelvételek immár lezajlottak, csak az utómunkák vannak hátra.

– A novemberben megjelenő album igazából négy lesz. Az elsőn a Szentimentálé eredeti, tizennégy-tizenöt dalát szedtük csokorba. Olyan számokról van szó, amelyeket eddig csak koncerteken játszottunk, stúdiófelvételt még nem készítettünk róluk – mondta lapunknak az együttes frontembere, Beck Zoltán.

A második lemezre a 30Y eddigi közkedvelt dalait új megszólalásban, „Szentimentálésítva” vitték fel.

– A harmadik lemezen pedig, a 30Y Szentimentálé második „vendégoldalán” olyan számokat helyeztünk el, amelyek a magyar beatzene történetének meghatározó darabjai. Elsősorban a hatvanas-hetvenes évek legnagyobb slágerei csendülnek fel tolmácsolásunkban. Meglepetés lesz, de annyit elárulhatok: Bergendy és Cseh Tamás számai nem hiányozhatnak – mondja az énekes.

Mindezek mellett egy negyedik, egy filmet tartalmazó lemez is belekerül a nagy audiovizuális kiadványba.

– Lévai Balázs vezényletével forgattunk le egy filmetűd-láncolatot. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a Szentimentálé dalai merre indítják el egy rendező képi képzeletét – így Beck Zoli.

A frontember elmondta: az új albumon lévő számokkal tavasztól őszig országos turnén vesznek részt. A „régi” 30Y-stílus koncerteken azokban a hónapokban meg sem fog szólalni, hiszen a Szentimentálénak mostantól nagyobb teret kíván adni a csapat.