A pécsieknek hatalmas szívük van!

Két hét leforgása alatt a pécsiek annyi adományt gyűjtöttek össze, hogy segítségükkel 30 család iskolakezdését könnyítették meg. Nem mellesleg, rengeteg gyereknek csaltak mosolyt az arcára.

hirdetés

A városban elszórtan, különböző egyesületeknél és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. központjánál nyitottak olyan “gyűjtőpontokat”, ahol a pécsiek tanszereket adhattak le.

Egy szerencsés család tabletet is kapott

– Korábban nem nagyon volt ilyen gyűjtés, de ez most minden várakozásunkat felülmúlta. Iskolatáskák tucatjait adták le úgy, hogy azokat megtömve tudtuk átadni a rászoruló családoknak – mondta Erdős Réka, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. sajtóreferense.

Nem volt üres az iskolatáska: tolltartó, füzetek és egészségügyi csomag is került bele

Összesen 30 család kapott iskolakezdési csomagot. De az a cél, hogy a jövőben ez a fajta összefogás megmaradjon.

– Egy családnak körülbelül 6-10 ezer forint értéknek megfelelő támogatást tudtunk adni. De ezzel a fajta társadalmi segítségnyújtással nem szeretnénk leállni. Nemsokára ruhákat is osztunk – hangsúlyozta Erdős Réka.

Pécsiek segítettek pécsieken

A gyűjtést a Mosolymanó Egyesület, az Esztergár Lajos Családsegítő és Gyerekjóléti Szolgálat, a Tettye Forrásház Zrt. és a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. fogta össze.

  • Bergovecz Győző (Bergo)

    A Pécsieknek hatalmas szívük van. Autóval ha ki akarsz kanyarodni egy mellékútról akkor kb senki sem fog kiengedni.Sőt képesek az út közepén kiszállni és lerúgni a másik autó tükrét. Az árkádba egymást lökik fel szó szerint. Este érdemes sok helyet inkább elkerülni ha nem akarsz bajba kerülni. Nem érdekli őket a botrányos viselkedésük lehet ordítozni meg verekedni. Ha van egy kis pénzük akkor azt hiszik bármit megtehetnek. Biztos hatalmas szívük van egy másik párhuzamos dimenzióban.