Pécsi fiatal hölgy az ingatlanos cég élén

Mindig érdekes szituáció, amikor egy jól menő, sikeres ingatlanközvetítő céget egy fiatal nő irányít. Nemes Krisztina, a Kőház-Lak Kft. vezetője szerint azonban nincs ilyesmiről szó, a hangsúly nem rajta, hanem a jó csapatmunkán, a helyes kommunikáción múlik. Ez a hitvallásuk. A cégről, a forgalomról, és persze magáról kérdeztük.

hirdetés

– Hogyan indult a pályafutása?
– Édesapám még harmincöt évvel ezelőtt alapította a Kőház Zrt.-t, a mi anyacégünket. Ez a kivitelező cég a hosszú évtizedek alatt a régió meghatározó vállalatává vált ebben a szakmában. Én itt kezdtem dolgozni rögtön az egyetemi tanulmányaim elvégzése után. Azóta vagyok gazdasági vezető. 2014-ben kerültem ide és kezdtem dolgozni. És azóta, immár három éve vagyok vezetője a Kőház-Lak Kft.-nek.

nemes krisztina, hl04
Nincs alá- és fölérendeltségi viszony a cégnél

– Milyen nőként egy sikeres céget irányítani?
– Erre még nem is gondoltam, de nem érzem a súlyát. Nincs ennek sem előnye, sem hátránya. Mi egy nagy csapat vagyunk, és segítjük egymás munkáját. Itt inkább afféle háttérmunkának élem meg a vezetőséget. Szerintem a kommunikáción múlik minden az eredmények elérése érdekében, és én a nyílt kommunikáció híve vagyok. Azt gondolom, nőként ezt tudom kihasználni.

– Mi a Kőház-Lak profilja?
– A Kőház-Lak egy klasszikus ingatlanközvetítő iroda. Vannak olyan ingatlanok is, amelyeket saját magunk kivitelezünk és forgalmazunk, de alapvetően a közvetítés a feladatunk, ebből áll a munkánk kilencven százaléka.

– Hogyan látja, miként alakul a pécsi ingatlanpiac?
– Amióta itt vagyok, 2014 vége óta, csak pozitív változásokról tudok beszámolni. Határozottan érzékelhető, hogy elindultak felfelé az árak, élénkülés tapasztalható. Tavaly év végére elértük a válság előtti állapotokat, ez nagyon jó. Erősödik a kereslet, bár ez a városban hol markánsabban, hol gyengébben érződik. Kertváros, Egyetemváros, Belváros például az erősebbek közé tartozik.

nemes krisztina, hl02
Nemes Krisztina szerint remek év elé néz az ingatlanpaic

Növekszik a CSOK-os kedvezményt igénybe vevők száma, ez idén fog kicsúcsosodni szerintem, mert 2018-tól szigorúbb energetikai követelményeknek kell megfelelnie az új építésű ingatlanoknak, amelyek jelentősen megdrágítják majd őket. Kedvezőbbek a hitelek, és emelkedtek a bérek. Jó év elé nézünk! Hozzá kell tenni még az egyetemistákat, akik egyre növekvő számban érkeznek Pécsre.

– Úgy érzi, megtalálta itt a helyét? Vagy a továbblépésen is gondolkodik?
– Megtaláltam a helyem azokban a munkakörökben, amelyekben tevékenykedem, azzal együtt, hogy hosszú folyamat volt, amíg ide eljutottam. Nyilván mindig lehet, és kell is fejlődni. A jövőre vonatkozó terveim is a Kőház cégcsoporthoz kapcsolódnak.

Névjegy
Nemes Krisztina 1981. október 24-én született Pécsen. A Leőwey Klára Gimnáziumban érettségizett, majd közgazdász diplomát szerzett. Építőmérnöki végzettsége is van, a PTE műszaki karára járt. Két gyermek büszke édesanyja, ők 8 és 10 évesek.