Egy Csepelből varázsoltak lakóautót a Mecsek szívében

Ha nem tudnánk, hogy ez a hely a Mecsekben van, azt hinnénk, hogy ilyen csak külföldön létezik! Egy 11 éve Magyarországra érkezett holland pár bebizonyította: lehet az erdő közepén Csepelből, Trabantból és Barkasból igazi retróparadicsomot létrehozni. Persze akarni kell. Ők pedig? Akarták!

hirdetés

Különleges párosítást választott Paul és Mandey, amikor elkezdte a Mókus-völgy, vagy ahogy a külföldiek ismerik: Mokus Valley benépesítését.

Mintha nem is Magyarországon járnánk, pedig ez a Mecsekben van!

A pár az erdő közepére egy Csepel teherautót „telepített”, amit azonban soha nem indított be. Vagy legalábbis nem a szó szoros értelmében. Kis lakóautót alakítottak ki belőle, ami 25 négyzetméteres vendégházként egy helyben lát el “szolgálatot”, kényelmes pihenőhelyet biztosítva a természet és az autók szerelmeseinek. Ez a legújabb szálláshelyük a Rose Cottage és Green Gypsy névre keresztelt házikók mellett.

A 25 négyzetméteres Csepel belülről. Nem találunk szavakat!
Itt nincsenek szomszédok, csak az erdőből előbukkanó őzikék, rókák és madarak serege.

– Először csak nyaralni voltam Magyarországon, de beleszerettem a tájba, a Mecsek lankáiba és a gyönyörű Pécsbe, ami nincs tőlünk olyan messze. Elhatároztam, itt szeretnék élni – meséli a kezdeteket Paul Verf.

Több házikót is építettek Mókus-völgyben

Paul párjával rátalált egy régi vízimalomra, amit át is alakítottak. Jelenleg itt élnek. De ez nem volt nekik elég, a közeli Hetvehelyen rátaláltak Cseppelinára (régi Csepel), ami az átalakításig fát hordott a faluban.

Egy mézeskalács házikóval kezdték a vendéglátást, de akkor még csak barátok és családtagok érkeztek hozzájuk pár napra. Majd egy cirkuszi autót renováltak, ahol két fő is kényelmesen elfér.

– A régi Csepel járgányok rajongója vagyok, néhány éve vásároltam meg ezt a darabot. Tudtam, hogy nem kis erőfeszítéssel ugyan, de új életet adhatunk neki. Először tervek készültek arra, hogyan lehetne átalakítani a járművet, majd 2015-ben kezdtük meg a munkát. Végül tavaly lett kész – meséli Paul.

Cseppelina és az ő meghitt belseje

Belsejében található egy kis konyha, mosdó, ágy és persze van hozzá egy veranda is, ahol el lehet mélázni az élet nagy dolgain. A „falakat” pedig a régi jármű képei díszítik, nehogy elfelejtse a benne ejtőző vendég, hogy tulajdonképpen egy járgányban pihen.

Így is lehet pihenni a Mecsekben

De Mókus-völgyben nem ez az egyetlen érdekesség. Paul és párja készített egy pihenősarkot is, medencével, amit egy régi Trabant és egy Barkas díszít.