Elképesztő lakásokat hirdetnek a pécsiek a turistáknak

Az Airbnb, azaz a legnépszerűbb internetes magánszállás-kiadó oldalra már évek óta töltik fel a pécsiek is saját lakásukat, üres, vagy akár albérletnek is kiadható második-sokadik kéróikat. Több mint száz pécsi szálláshelyet hirdetnek az oldalon, melyek között vannak közepes, semmilyen, vagy akár lelakott lakások és szobák is, de ezeknél szerencsére azonban sokkal látványosabb és csábítóbb kecókat is találhatunk az Airbnb-n. Olyan szálláshelyek ezek, melyekre könnyedén rá lehet mondani, hogy a luxuskategóriába tartoznak. Nézzünk pár ilyen gyönyörű pécsi lakást!

hirdetés

Privát wellness-paradicsom a város szélén

Egy időre a miénk lehet ez a kisebb pécsi wellness-villa

A város szélén épült Private Wellness Apartment a nyugalom szigete lehet, hiszen ingyenes szaunával és pezsgőfürdővel várja a Pécsre látogatókat. Ez már önmagában vonzó, de a szállást még vonzóbbá a szép nagy kert, a mediterrán terasz, a gyönyörű és méretes nappali, valamint az olyan „apróságok” teszik, mint az ingyenes wifi, vagy a hatalmas „lapos tévé”.

Két főnek hirdetik meg ezt a nem mindennapi helyet, szóval akár még pécsi szerelmespároknak is tudjuk ajánlani. Olyan szerelmespároknak, akiknek van közel 30 ezer forintjuk arra, hogy egy éjszakát eltöltsenek itt.

Jakabhegyi csúcsházikó vizslával

 

Ki ne akarna egy ilyen kis házikóban pihenni?

Pécsett a Jakabhegyen, nagyon nyugodt, kertes házas környezetben található ez a bámulatos kinézetű ház. A szuper házikó gyalogosan fél órára van a városközponttól, de ki az, aki otthagyná ezt a teljesen felszerelt, nem épp megszokott dizájnú kuckót?

A házigazda vizslája is jár a szálláshoz?

A házban négy fő pihenhet maximum, a kert pedig el van kerítve a házigazda kertjétől. Ja, és ne lepődjünk meg, ha esetleg találkozunk egy barátságos vizslával! Esténként 10 rongyért ez azért nem rossz!

Vendégház a Tettye patak partján

 

A Cirfandli Vendégház a Tettye patak partján áll, és csupán pár hónapja működik vendégházként. A ház – ahogy írják – különleges, apró, mediterrán hangulatú telken, természetes, újrahasznosított anyagokból, hagyományos technológiával épült 2016-ban.

Mediterrán beltér, egyszerűségében csábító

Nyolc fő fér el ezen a csodás helyen található házban, de csak egyben adják ki, tehát akár egyedül is belakhatjuk a gyönyörű kétszintes, kertes-teraszos épületet, esténként mindössze 9 ezer forintért.

Irigykedhetünk azokra, akik itt relaxálnak

A város egyik legszebb lakása

 

Hotelszobákat megszégyenítő szállás ez

Kevés szebb szálláshelyet találni a pécsi Airbnb-k között a Lyceum Apartmannál, amiről viszont az oldalon túl sok mindent nem lehet megtudni. A szavak helyett beszélnek a képek, a Király utca közelében található apartman dizájnja ugyanis több mint vonzó.

Szinte már ezért a csempepadlóért is megéri idejönni

Maximum 3 embert várnak a tiszta, világos, korszerű lakásba, 8 ezer forintért éjszakánként pedig feltehetően sokaknak meg is éri.

Átláthatóbbá tennék az Airbnb-t
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tervezett szabálymódosítása szerint a magánszálláshelyeknek is hasonlóan kellene működnie, mint a kereskedelmi szálláshelyeknek. Azonos adózás bevezetését, a kiadható napok éves szintű korlátozását, minimális egészségügyi és biztonsági követelmények előírását és a közvetítő oldalak felelősségének meghatározását várják el az olyan oldalaktól, mint az Airbnb. Idetartozik még a vendégek bejelentése is a schengeni előírások szerint, és az adatszolgáltatás a szállásadók vendégforgalmáról, bevételeiről is.