Romantikus belső udvarok

Nap mint nap elrohanunk mellettük, de nem is tudjuk, hogy ott vannak. Ezek a titkosan megbúvó belvárosi udvarok, melyeket kevesen ismerünk, de annál inkább szeretünk. Bemutatjuk a Schaár Erzsébet utcát, a Belvárosi Könyvudvart, a Hild-udvart és a pécsi Tímárház belső udvarát. Ön látta már őket belülről?

hirdetés

Schaár Erzsébet Munkácsy-díjas szobrászművésznő utolsó munkája a Káptalan utca 5-ből nyíló apró csoda. A belső udvarban található köztéri alkotások elragadóak, betérve az elrejtett térbe olyan, mintha egy külön dimenzióba lépnénk.

schaár erzsébet udvar1

A Színház tér északi oldalán fekvő, a Családi retro könyvudvarnak helyet adó titkos tér még akkor is rendkívül csinos, ha nincs is tele könyvekkel éppen. A belváros szívében megbúvó eldugott udvarba érdemes ellátogatni, ha arra járunk.

belvárosi könyvudvar

A Széchenyi tér déli sarkából nyíló Hild-udvar fénykorát éli Pécsen. A polgári lakásokkal körülölelt térben számos pécsi programmal találkozhatunk, nemrég például egy izgalmas divatbemutatót tekinthettünk meg. Az izgalmas háztömb korábban több híres pécsi családnak adott otthont.

hild udvar3

A pécsi Várostörténeti Múzeumnak helyet adó, a Felsőmalom utca 9-ben megbúvó Tímárház belső udvara is egy kincs. A 18. században épült és máig őrzi a kor hangulatát, érdemes egy sétát tennünk és elkalandoznunk a történelmi múltú térben.

várostörténeti múzeum, tímár utca, belső udvar1