Indul a Vasarely-pályázat

A köztéri művészet újszerű megközelítésére nyújt lehetőséget a Victor Vasarely-ről elnevezett művészeti pályázat, melynek lebonyolítása a Dél-Dunántúli Építészeti Kamara és az Aix-en-Provence-i Vasarely Alapítvány közreműködésével valósul meg.

hirdetés


A Király utca vége vagy Uránváros főtére gazdagodhat új műalkotással a pályázat eredményeképpen. A beérkező munkákkal szemben alapvető elvárás, hogy ne a hagyományos köztéri művészetben gondolkodjanak, hanem újszerű, a kortárs művészeti törekvéseket felhasználó megoldásokat eredményezzen. Egész Európában meghirdetett Pályázat minden tekintetben nemzetközi együttműködéssel valósul meg. A zsűri tagjai három különböző országból érkeznek és a pályázat kurátora Hector Solari, Németországban élő építész és médiaművész. A győztes nemzetközi viszonylatban is magas díjazásban részesül (bruttó 5.000 Euró) és a nyertes munka 2011 májusáig megvalósul.

A Victor Vasarely Nemzetközi Művészeti Pályázat kiírója a pécsi és az Aix-en-Provence-i közép- és felsőfokú művészeti képzésben részt vevő diákok számára is művészeti versenyt hirdetett. A Diákpályázat célja a Nemzetközi Pályázat győztes alkotójának elismerését megtestesítő tárgy létrehozása vagy a díjátadás gesztusának megjelenítése. Az első helyen kiemelt „diák győztes” pénzdíjazásban részesül és egy hetet tölthet a Vasarely Alapítvány vendégeként Aix-en-Provance-ben. A zsűri által kiválasztott műveket kiállítás fogja bemutatni. A pályázati kiírások a www.ek2010.hu honlapról tölthetők le.

hirdetés