Pécsi villából lett irodaház

A szolgáltató szektorban tevékenykedő kezdő mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújt korszerű infrastrukturális környezetet egy 19. századi villa felújításával létrehozott üzleti és virtuális inkubátorház, amelyet csütörtökön adtak át Pécsen.

A Lakits Villa Kft. 200 millió forintot költött a romantikus stílusban épült Lakits-villa rekonstrukciójára, és 21. századi berendezésére.

A 133 millió forint európai uniós pályázati támogatásnak is köszönhetően az eredetileg lakóházként, bérházként funkcionáló, majd kollégiumként hasznosított 800 négyzetméteres épületben 11 irodát kínálnak elsősorban három évnél rövidebb ideje működő vállalkozóknak és vállalkozásoknak. A cégek a helyiségeket kedvezményesen, akár részmunkaidőre, azaz napi, vagy heti néhány órára is bérbe vehetik.

Az inkubátorházban szükség esetén irodai eszközöket adnak bérbe, központi titkárság is látja el a bérlők ügyviteli feladatait, működésüket pedig a legszélesebb körű szolgáltatásokkal segítik.

A szakmai stáb jogi, pénzügyi, adó, könyvelési és egyebek mellett pályázati tanácsadást nyújt számukra. E szolgáltatásokat egy internetes felületen külső cégek is igénybe vehetik.

Nagy Csaba, Pécs fideszes alpolgármestere az átadási ünnepségen példamutatónak nevezte az inkubátorházat kialakító cég tenni akarását. Kitért arra, hogy az épület egykor a városé volt, ám az önkormányzatnak nem volt elég pénze a felújításához és hasznosításához. Reményét fejezte ki: a magántőkéből és uniós támogatásból megvalósult projekt hozzájárul vállalkozások versenyképességének javításához.

Hirdetés

1 hozzászólás

  1. Ha veszi bárki is a fáradságot és “utánakeresgél” a neten… eléggé sokára készült el,de erre ma már “borítsunk fátylat!” Tudjunk örülni annak, amink lett ! – van.
    Minél több ehhez hasonló eseményről – feltételezem – többen is, szívesen olvasnánk !
    Csak így tovább ! Javaslatom : időnként (!) “visszatérni” arra is, hogy elérte-e célját ?

Comments are closed.