Ismert írókkal vág vissza az irodalom!

Rendhagyó irodalomórát tartanak csütörtökön a Csorba Győző Könyvtárban: ismert kortárs írók mutatnak be egy-egy irodalmárt teljesen szubjektív módon. Az irodalom visszavág elnevezésű műsorból megtudhatjuk például azt, hogy mire jó Móricz Zsigmond munkássága a gyakorlatban?

hirdetés

Balogh Robert, pécsi kortárs író szervezésében egyedülálló irodalomórát tartanak csütörtökön a Tudásközpontban Az irodalom visszavág címmel. Négy kortárs író – Grecsó Krisztián, Karinthy Márton, Erdős Virág, Háy János – tart majd előadást egyedi megközelítéssel négy klasszikus magyar irodalmárról: Móricz Zsigmondról, Karinthy Frigyesről, Örkény Istvánról és Weöres Sándorról.

A szünetekben Rozs Tamás zenél majd, de lesz kvízjáték is. Az irodalomórákat Pethőné Nagy Csilla, a Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola pedagógusa „tartja”, a programsorozatot pedig Szederkényi Júlia Bóbita című filmje zárja.

– Rendhagyó program lesz, hiszen minden óra elején egy tanár, Pethőné Nagy Csilla fog felelni öt percben az irodalmárokról. Ezt követően négy kortárs író mondja el, hogy miként és miért lehet megszeretni például Móricz Zsigmondot, vagy éppen Karinthy Frigyest. Az érdeklődők viszont ne klasszikus tanórára számítsanak, ugyanis teljesen más megközelítésből dolgozzuk fel az írók munkásságát – mondta el lapunknak Balogh Robert, az esemény szervezője, aki azt ígéri, hogy a műsor alatt nevetésben sem lesz majd hiány.

Az irodalomóra elsősorban azoknak a középiskolásoknak szól, akikkel megutáltatták az irodalomórát. De a szervező szívesen várja az egyetemistákat, illetve mindenkit, aki szereti az irodalmat. Az ismert kortárs íróktól azt várja, hogy sok érdeklődőt vonzanak majd a Csorba Győző Könyvtárba.