Itt nyaralnak a pécsi városvezetők

Ilyen helyeket lát Páva és felesége

Hétfőn tért haza nyaralásáról a magyar miniszterelnök, aki Horvátországban, a dél-dalmáciai Mljet szigetén töltött el pár napot. Utánajártunk, hogy a pécsi polgármester és az alpolgármesterei merre pihennek a nyár folyamán.

hirdetés

Orbán Viktor pihenéséről még fotót is posztolt, felesége és egy családi barát társaságában. Mljet az Adria nyolcadik legnagyobb szigete Dalmáciában, és csupán néhány eldugott kis falu található rajta. A helyet rengeteg befolyásos ember kedveli, korábban nyaralt itt Károly herceg, a milliárdos Roman Abramovics és Jacques-Yves Cousteau francia tengerkutató is.

Pécs esetében a városi vezetők még ilyen messzire sem utaztak – mint az a körkérdésünkből is kiderült.

A polgármester például ezekben a napokban is Dél-Csehországban nyaral feleségével. Az aktív nyaraló hírében álló Páva Zsolt feleségével vakációzik.

Ilyen helyeket lát Páva és felesége
Ilyen helyeket lát Páva és felesége

– Szép kisvárosok, jó sörök, pokoli meleg, így jellemezhetném ezt a néhány napot. Találkoztam pécsiekkel is, de általánosságban is elmondható, hogy sok a magyar turista errefelé. Szombatig maradunk, de augusztusban még egy hetet a Balatonon is eltöltünk – mondta a polgármester megkeresésünkre.

Páva egyébként általában nyaralásai alatt sokat kirándul, múzeumokat látogat, megnézi a helyi nevezetességeket és olvasással töltődik fel.

Őri László alpolgármesternek alig több mint három hónapja született meg a kisfia, ami érthető módon leszűkíti nyaralási lehetőségeit. A vakációt éppen ezért feleségével, a picivel és annak nagyszüleivel a Balaton déli partján tölti a családi nyaralóban. Az alpolgármester egyébként a hazai tájak, valamint Erdély szerelmese, az aktív turizmus híve; vakációi alatt legszívesebben történelmi értékeket, várakat keres fel a családjával, barátaival.

Őriék kisbabájukkal pihennek a Balatonon
Őriék kisbabájukkal pihennek a Balatonon

Girán János alpolgármester augusztusban két hétig pihen majd két középiskolás korú gyermekével és feleségével Szilvásváradon és környékén.

– Kirándulásokban, biciklitúrákban gondolkodunk, szeretnénk alaposan felfedezni ezt az országrészt – mondta, majd hozzátette: ha idejük engedi még a Felvidékre is ellátogatnak majd.

Girán János és családja erdei gyalog- és bringatúrákra készül
Girán János és családja erdei gyalog- és bringatúrákra készül Szilvásvárad környékén