Jövőre dobogós lenne a “pécsi gyors”

Michelisz5

hirdetés

Teljesen új szereplőként a BMW után idén debütáló Honda Civic volánja mögött szerepelt a túraautó világbajnokságon Michelisz Norbert, pécsi autóversenyző. A pilóta összességében elégedett, hiszen élete legjobb szezonján van túl. Megkérdeztük, milyen volt belülről az évad, s mit vár a jövőtől.

– Nemrég szállt le a géped, így talán korai a kérdés, de mennyire vagy elégedett, s lehetnek azok veled szponzoraid, szurkolóid a szezon után?
– Ha hétvégén kérdezed, a makaói karambol után (az idényzáró második versenyén Norbi csúnyán összetörte autóját, de neki nem lett baja – a szerk.) kérdezed, sokkal negatívabban nyilatkoznék. Így pár nap után viszont már reálisabban látom a dolgokat. Több pontot gyűjtöttem, mint tavaly, életem legjobban sikerült szezonján vagyok túl, hétszer álltam a dobogón, többször, mint eddig összesen. Úgy érzem, kevés maradt bennem; igyekeztem mindent megtenni a legjobb eredményekért.

Michelisz4

– Mi lett volna ha…
– Ha már az elején ütőképesek vagyunk, összejöhetett volna a dobogó. Viszont tudni kell, hogy a Honda új a WTCC-ben, vagyis ez az építkezés, a tanulás éve volt. Jövőre viszont úgy érzem, jó alapokat sikerült megteremteni a folytatáshoz.

– Mit mondanak a japánok?
– Remélem, hogy nemcsak jófejségből jöttek oda hozzám gratulálni időről időre. Az idény során egyre jobb lett az autó és egyre jobban élveztem én is a versenyzést, amit az autó építői is látnak.

Michelisz2

– Mi lesz a következő pár hónapban?
– November végéig minden napra jut valamilyen szponzor- vagy sajtóesemény, így addig csak bajosan juthatok el Pécsre. Decembertől viszont pihenhetek szeretett városomban és Himesházán a szüleimnél. Januártól pedig nagyon remélem, hogy lehetőséget kapok a téli tesztelésekre, év elejére ugyanis készen lesz a 2014-es kocsi próbapéldánya.

Michelisz3

– Utazás elfelejtve egy időre?
– Az biztos, hiszen már megcsömörlöttem a nyolc-tíz órás repülőutaktól. Mostanában inkább a pécsi pihenésé, kikapcsolódásé lesz a főszerep.

Michelisz1

– Jövő?
– Bár a motorsportban nincs 100 százalék, még egyik évben sem volt ilyen biztos a következő évi folytatás. Ha újra a Zengőnél és ismét a Hondával versenyezhetek, s már az elején sikerül pontokat szereznem, az első három hely egyikén szeretnék végezni az összesítésben.