Nőkkel veszi magát körül az új alpolgármester

Letette esküjét a városházán Decsi István – új alpolgármestert köszöntöttek a városatyák. A titkos szavazással megválasztott képviselő eddig a Fidesz frakcióvezetőjeként tevékenykedett, de ezt a pozícióját továbbra is fenntartja. 

hirdetés

Az új alpolgármester úgy nyilatkozott, továbbra is Pécs érdekeit szem előtt tartva fogja végezni feladatait. A közgyűlés szünetében tettünk fel neki pár kérdést.

– Váratlanul érte a felkérés a címre?
– Az ilyen felkérés mindig váratlanul éri az embert. Mindenesetre nagyon megtisztelő érzés, hogy a polgármester úr alkalmasnak talált erre a feladatra.

– Tervez változtatásokat újonnan kinevezett alpolgármesterként?
– A város vezetésének eddig is szilárd és jól működő  fejlesztési tervei voltak, amelyeket jól előkészített az elmúlt években. Több esetben, mint például a Modern Városok programban is most következik a megvalósítás, amely egy kihívásokkal teli, de a pécsiek számára látványos és érezhető eredményekkel járó fejezet lesz a város történetében. A célom, hogy ezek a tervek a megfelelő ütemben és a pécsiek által elvárt szinten valósuljanak meg és ehhez jó úton haladunk.

– Hol végezte iskoláit?
– A Kodolányi János Főiskolán kaptam első oklevelemet nemzetközi kapcsolatok szakreferens szakon, majd a Szegedi Tudományegyetemen nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszakán lettem közgazdász.

– Ki várja otthon, ha hazaér?
– Feleségem és három lányom, a legnagyobb négyéves, a legkisebb egy múlott. Úgyhogy ha szabadidőről, hobbiról van szó, hát ők jelentik nekem azt!