Online szabadegyetem indul pécsi időseknek

„Nemcsak a húszéveseké a világ!” mottóval online szabadegyetemet hirdet a PTE.

hirdetés
Uránia Mozi

Az izgalmas előadásokat szeptember 21-től hétfőnként, délután 5 órakor tartják meg online a Microsoft Teams rendszerben, amelyeken előzetes regisztrációval lehet részt venni.

Az előadások egy-egy népszerű kérdést járnak körül nagyjából egy órában.

Az érdekes, a szépkorúság kérdéseit is érintő előadásokat a Pécsi Tudományegyetem kiváló kutatói, oktatói – többek közt Jakab Ferenc virológus, Fenyvesi Csaba jogász és Révész György pszichológus professzor – tartják meg, amit egy 15 perces kérdés-felelet blokk követ.

Kérdéseket az előadások előtt és alatt is fel lehet majd tenni az interneten.

Az előadások házigazdája Ertl Tibor professzor, neonatalógus lesz.

Az őszi félévben sok fontos témát járnak körbe a szakemberek, szó esik például az internetbiztonságról és elektronikus ügyintézésről, a bűnözés új formáiról – célkeresztben az idős emberek, vagy az állatról emberre terjedő vírusokról, a bozóthúsfogyasztás veszélyeiről.

Miseta Attila, a PTE rektora az újdonság kapcsán a következőket mondta:

A világ több mint 28 ezer egyetemének rangsorában mi magunk is pluszosok vagyunk, hiszen a legjobb 800 között szerepel a pécsi egyetem. Pluszosok vagyunk az alapításban, hiszen az első magyar egyetem Pécsett alakult meg. A jelen kihívásainak korában most plusz tudást, plusz ismereteket szeretnénk átadni az arra fogékonyaknak, hagyományos kereteket helyett ebben a webinar formátumban, ezzel is vigyázva az érdeklődők egészségére. A Pluszosok Egyetemét úgy terveztük, hogy bárhonnan elérhető, interaktív formában adjon érdekes, időszerű és hasznos ismereteket, különösen azok számára, akik tudatosan készülnek az idősödő társadalomban keletkező problémák megértésére és megoldására. Bízom benne, hogy kiváló oktatóink és kutatóink előadásai hasznos új ismeretekkel szolgálnak!

Jelentkezni a pluszosegyetem@pte.hu címen lehet, további információ ide kattintva olvasható.