Örömszerzés indult Pécs utcáin! Belebotlottál már?

Olyan országos akcióhoz csatlakoztak a pécsiek, amire talán meg nem volt példa a városban. A cél nem más, minthogy boldoggá tegyék a helyieket vagy ha már nagyon boldogok, akkor inspirálják őket a pársoros üzenetekkel. 

hirdetés
Uránia Mozi

Ragasztással a boldog pillanatokért!

Pécs is csatlakozott a Ragasszuk tele az országot kedves üzenetekkel! elnevezésű mozgalomhoz. Néhány lelkes fiatal kisebb-nagyobb csoportokban inspiráló, bátorító üzeneteket írt, amiket a város különböző pontjain kiragasztottak, vagy éppen elrejtettek, kézbe adnak.

Fontos üzenetünk: gyere és csináld, ne csak beszélj róla!

– Több kedvességre, bátorító szóra van az embereknek szüksége. Hát, mi most megpróbálunk ezért tenni és ragasztunk itt-ott – mondta Szabóné Horváth Andrea, a pécsi csoport egyik vezetője.

A tavaly az adventi vásárban lendült akcióba a Szeretetkommandó névre hallgató csapat, akkor azonban öleléseket osztogattak.

Több száz üzenetet szórnak szét a városban

– Nem kell ehhez se pénz, se plusz energiaforrás. Pár perc az egész, mégis akár életeket is képes megváltoztatni – mondta Andrea, akinek szintén egy ilyen üzenet hozta meg a 180 fokos fordulatot.

A Szeretetkommandónak volt már hasonló akciója, csak akkor öleléseket osztottak

Ha csinálod, ha nem csinálod az idő akkor is eltelik!

– Mi van akkor, ha az élet tényleg jó és bulis tud lenni, csak mi bonyolítjuk túl?- teszi fel a kérdést Andi, aki szerint ha az ilyen akciókkal egy nagyobb mozgalmat indítanak el, akkor annak csak pozitív hozadéka lehet.

Pécsett az Öko – Kuckó Oktatóteremben tartották a pozitív gondolatok gyűjtését és írását, majd akinek ideje is engedte, elárasztotta a város fontosabb pontjait a kis “örömforrásokkal”.